Vincent Bijlo: ‘Ik hoor alles!’

30-01-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Je kan er wel gek van worden: al die harde geluiden tegenwoordig. Als het niet een te luide snelweg is vlakbij het kantoor of doe-het-zelvers op de zondagochtend, dan zijn het wel instrumentlerende buren. Toch, vindt de blinde cabaretier Vincent Bijlo, dat herrie het mooiste is wat er bestaat. Waarom? Dát vertelt hij aankomende zaterdag in de Stadsgehoorzaal tijdens zijn show ‘Ik hoor alles’.

De voorstelling ‘Ik hoor alles’ vertelt het verhaal van Vincent Bijlo, een blind geboren cabaretier en columnist die volop kan genieten van alle geluiden om ons heen. Bijlo heeft in zijn leven geleerd hoe je écht moet luisteren naar herrie en hoe je geluiden van elkaar kan onderscheiden. ‘Mijn beelden zijn geluiden’ zegt hij zelf. Wanneer hij een theaterzaal betreedt, hoort hij of de gordijnen open of dicht zijn. Zijn voeten verkennen voorzichtig het podium, zijn vingers weten moeiteloos de weg op de klaarstaande vleugel. 

Het verhaal van Bijlo is verfilmd in een gelijknamige documentaire wat een groot succes werd bij het Nederlandse publiek en pers. ‘Intrigerend’, ‘prachtige scènes’, ‘ontroerende momenten’ en ‘een aanrader!’, aldus de Volkskrant en NRC Handelsblad. Nu brengt Vincent zijn verhaal naar de theaterzalen. Een intrigerende show gevuld met persoonlijke verhalen, poëtische observaties, een vleugje actualiteit en conferences afgewisseld met liedjes aan de piano op zaterdag 2 februari in de Stadsgehoorzaal. 

Zaterdag 2 februari, aanvang 20.30 uur (deuren open om 19.30 uur), toegangsprijs: €18,00 inclusief pauzedrankje.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date