Virtueel kijkje bij tentoonstelling Museum Vlaardingen

29-04-2020 Uit Redactie


VLAARDINGEN - Omroep Vlaardingen besteedt op zondag 3 mei aandacht aan de tentoonstelling ‘Als de lichtjes weer eens branden gaan, muziek van de bevrijding’. Op zaterdag 14 mei zou deze tentoonstelling van Museum Vlaardingen feestelijk geopend worden. Helaas kan dat door de coronacrisis niet doorgaan.

Op zondagmiddag 3 mei presenteert Bert van Nieuwenhuizen 2 uur lang de muziek en het verhaal van deze tentoonstelling, die al weken klaar staat in het Museum Vlaardingen. Nu de deuren nog steeds gesloten zijn, kunnen belangstellenden alvast een kijkje nemen, zie het filmpje boven dit artikel Op de webiste van het Museum Vlaardingen is meer informatie te vinden over de tentoonstelling. 

In het programma op Omroep Vlaardingen zijn ook interviews te horen met de conservator van het museum Frank de Hoog en met Jan Anderson van het gelijknamige Streekmuseum. Het is zijn collectie bladmuziek die het uitgangspunt vormt voor de opzet van de tentoonstelling.

Zondag 3 mei, 13.00-15.00 uur, Omroep Vlaardingen via de ether (107.8 FM) en internet. Het programma wordt herhaald op Bevrijdingsdag 5 mei, 14.00-16.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date