Visserstruien voor kinderen 3 gepresenteerd

09-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen werd vrijdagmiddag het boek ‘Visserstruien voor kinderen 3’ van auteur Stella Ruhe gepresenteerd. Het boek sluit mooi aan bij de tentoonstelling Fishy fashion die tot 22 november in het museum te zien is. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan historicus Dr. Jan van de Voort, onder meer gespecialiseerd in visserij.

Het boek Visserstruien voor kinderen 3 verhaalt over het harde leven van de vissersjongens, die al op heel jonge leeftijd mee moesten vissen. Ze draaiden volwaardig mee als afhouders, reepschieters, jongsten, jongmaatjes, ketelbinkies, koffiekokers, inbakkers, omtoors, speeljongens en prikkenbijters. Ze deden 14 tot 16 uur per dag zware en vieze karweien aan boord.

Het is een dramatisch verhaal over kinderarbeid, die we ons op die manier niet meer kunnen voorstellen. Helaas is die ook in deze tijd in veel landen nog actueel. Met 41 uitgewerkte en zelf te breien truien is dit boek een speciale aanvulling op de succesvolle uitgaven Visserstruien en Visserstruien 2 die in 2013 en 2015 het licht zagen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date