Categorieën

Service

Viva la Libertà in het Zeepaard

Viva la Libertà in het Zeepaard
Uit

Viva la Libertà in het Zeepaard

  • Redactie
  • 24-06-2014
  • Uit

VLAARDINGEN - Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week Viva la Libertà; een tragikomedie waarin de leider van een Italiaanse oppositiepartij spoorloos verdwijnt en vervangen wordt door zijn briljante, maar enigszins gestoorde tweelingbroer. Met Toni Servillo uit La Grande Bellezza in een weergaloze dubbelrol. 

De Italiaanse verkiezingen naderen. Partijleider Enrico Oliveri kan de druk niet aan en verdwijnt spoorloos. Om een schandaal te voorkomen benadert partijlid Andrea Bottini Enrico’s tweelingbroer Giovanni, een briljante filosoof met een bipolaire stoornis. Andrea is zo door hem gefascineerd dat hij een risicovol plan bedenkt. Zo keert de partijleider plotseling weer terug. Zijn speeches zijn poëtisch, verrassend en meeslepend. Hij is al snel ongekend populair in de media en bij de kiezers. Maar vanaf een geheime plaats wacht iemand alle ontwikkelingen belangstellend af... 

De film wordt vertoond in zaal 3 van JT Theaters op het Veerplein, donderdag 26 juni om 20.30 uur en op zondag 29 juni om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl. De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Toegang € 9,- / € 7,50 / € 6,50. 

Viva la libertà is de laatste film voor de zomerstop. In juli en augustus houdt Het Zeepaard even vakantie. Het Filmtheater start weer op donderdag 4 september.