Categorieën

Service

Vlaardingen en het geheim van het pestparfum

Vlaardingen en het geheim van het pestparfum
Uit

Vlaardingen en het geheim van het pestparfum

  • Advertorial
  • 01-10-2015
  • Uit
Vlaardingen en het geheim van het pestparfum

VLAARDINGEN – Museum Vlaardingen lanceert op 10 oktober een nieuwe familietentoonstelling: Vlaardingen en het geheim van het pestparfum. Hij is tot en met zondag 10 januari 2016 te zien en te ruiken. 

Op ontdekkingstocht door het laboratorium van Alchimistes, kom je steeds meer te weten over het pestparfum. Met behulp van een tablet en een speciaal ontwikkelde applicatie, de ‘Odoroscoop’, ontdek je hoe Vlaardingen in de Gouden Eeuw rook. Kun jij het geheim ontdekken? Vlaardingen en het geheim van het pestparfum is een spannende familietentoonstelling voor jong en oud. 

De wisselexpositieruimte in Museum Vlaardingen is omgetoverd tot een wonderlijk zeventiende eeuws laboratorium met oude kasten vol flessen, onbekende en lichtgevende goedjes en etiketten met bijzondere tekens. Je herkent de ruimte in het museum niet meer terug! De tentoonstelling is speciaal ingericht voor kinderen van zes tot en met veertien jaar en hun (groot)ouders en is gemaakt om samen te beleven. Daarnaast is ook individueel bezoek heel goed mogelijk. 

Vlaardingen en het geheim van het pestparfum is een samenwerking tussen het Westfries Museum in Hoorn en Museum Vlaardingen. Door op deze manier samen te werken en een externe expositie in huis te halen, heeft Museum Vlaardingen toegang tot goed ontwikkelde en beproefde concepten. In ons openingsjaar geeft dit de mogelijkheid om al snel weer nieuwe herhalingsbezoekers te trekken, met een aansprekend en vernieuwd aanbod. Kom kijken en laat je verrassen! 

Gratis educatief bezoek aan de tentoonstelling is mogelijk voor onderwijsgroepen. Neem contact op voor de mogelijkheden via [email protected]. Meer informatie staat op de website www.museumvlaardingen.nl.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →