Vlaardingen is klaar voor Muziek bij de Buren!

03-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aanstaande zondag presenteert Vlaardingen wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Muziek bij de Buren vindt niet plaats op één locatie, maar in maar liefst 37 huiskamers verspreid door de stad. In deze huiskamers kan iedereen op deze zondagmiddag binnenlopen en genieten van optredens van lokale muzikanten. Jazz, soul, shantyrepetoire, singer-songwriters, elektronische beats: tijdens Muziek bij de Buren is er keuze genoeg.

De afgelopen  maanden hebben huiskamers en muzikanten zich vrijwillig op kunnen geven bij de organisatie van Muziek bij de Buren. En dat is ook massaal gedaan. Uiteindelijk heeft de organisatie 37 combinaties gemaakt. Elke huiskamer is voorzien van een muzikant die op 9 december drie keer een half uur optreedt. Het complete programma is hier! te vinden.

De huiskamers en muzikanten hebben onderling afspraken gemaakt om van elk mini-concert een groot succes te maken. Want wat is geschikt? Moeten de stoelen aan de kant om een dansvloer te creëren of zijn er juist extra stoelen nodig om in alle rust naar rustige melodieën te luisteren?

Muziek bij de Buren wordt niet alleen in Vlaardingen gehouden. Op dezelfde middag worden er in nog 14 andere steden huiskamers opengesteld voor het huiskamerfestival. Dé ultieme manier om in contact te komen met je buren en andere stadgenoten. Eén van de deelnemende huiskamers laat dan ook weten: ,,Wij zijn pas net in Vlaardingen komen wonen. We doen mee aan Muziek bij de Buren om op een leuke manier kennis te maken met de buurt.”

Muziek bij de Buren Vlaardingen wordt georganiseerd door projectleiders Tjerk van der Ende en Sophieke Thurmer, bijgestaan door een team van vrijwilligers en ondersteund door meerdere lokale partners.
 

Programma 09 december

Opening Muziek bij de Buren - 12.00-12.30 - Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Optredens in de wijken - 13.00-17.00 - Diverse huiskamers

Eindfeest - 18.00-20.30 - Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Gerelateerd