Vlaardingen Proeft! gecanceld

27-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Wat vorig jaar een groot succes was gaat dit jaar niet door: het culinaire evenement Vlaardingen Proeft! De organisatie ervan laat op de eigen Facebookpagina  het volgende weten: ,,VLD-proeft uitgesteld door overmachtssituatie bij de voorbereidingen en de weersvoorspellingen. Iedereen kan zijn geld terug halen bij het verkooppunt waar het kaartje is gekocht. Er zal spoedig een nieuwe datum bekend gemaakt worden.’’

Wat de overmachtssituatie precies inhoudt wordt niet duidelijk uit de berichtgeving. Verschillende bronnen weten te melden dat er nog niet voldoende ondernemers deel uit maakten van de beoogde twintig die allerlei hapjes en culinaire verrassingen zouden serveren in het Centrum op 2 oktober.

Voor een bedrag van €17,50 zouden bezoekers van Vlaardingen Proeft! dit jaar een tiental hapjes of drankjes kunnen nuttigen bij de stands, die vorig jaar nog op het Veerplein stonden. Dat systeem houdt wel een zeker risico in: tien muntjes en twintig (beoogde) ondernemers kan betekenen dat de ene ondernemer veel aanloop krijgt en de ander niet. In de praktijk kun je dan als standhouder met al je ingekochte spullen blijven zitten, waar een ander met hapjes die gretig aftrek vinden te weinig voorraad heeft. Een strippenkaart met een strookje voor elke aanwezige kraam was mogelijk een beter idee geweest.

Wanneer Vlaardingen Proeft! wel plaatsvindt is nog even afwachten. Het lijkt volgende week weer mooi weer te worden met temperaturen boven de twintig graden. Mogelijk is dat echter te kort dag voor de organisatie.

 

Gerelateerd