Vlaardingencultuurhuis trekt ruim 7.000 bezoekers

09-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De gereconstrueerde prehistorische woning in de Broekpolder heeft in 2017 meer dan 7.000 bezoekers getrokken. Het Educatief Archeologisch Erf is elke zondag geopend voor publiek van 12.00 – 15.00 uur en wekelijks mochten de vrijwilligers tientallen geïnteresseerden rondleiden. Verder kwamen veel schoolklassen op bezoek om het verhaal van de Vlaardingencultuur aan den lijve te ondervinden. Ook kinderfeestjes en bezoek van bedrijfsgroepen droegen bij aan het forse aantal bezoekers. 

Het Vlaardingencultuurhuis is de eerste nagebouwde constructie op het Educatief Archeologisch Erf. Nog dit jaar wordt een pre-stedelijk huis, dat in de bouwput van de Rotterdamse Markthal werd ontdekt, nagebouwd, gevolgd door een reconstructie van een boerderij die in Spijkenisse werd opgegraven. Deze gebouwen stammen uit het tijdperk van Dirk III, die in 1018 de Slag bij Vlaardingen won. In de toekomst worden nog meer reconstructies uit diverse perioden gebouwd. Daarmee komt het leven in onze delta tot leven.

Op het EAE is ook een IJzertijdkano nagebouwd. Net als de woning, is de kano geheel met nagemaakt historisch gereedschap en met destijds beschikbare middelen gemaakt. Ook de bouw van deze grote kano (elf meter lang), waarvan het origineel in 2005 in Vlaardingen is opgegraven en die in Museum Vlaardingen is te zien, mocht op de nodige belangstelling rekenen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date