Vlaardings talent bij Giel Beelen

09-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN/AMSTERDAM – De bekende DJ en radiopresentator Giel Beelen is op zoek talent. Giels Talentenjacht (GTJ) is de eerste online talentenjacht, waarbij alles draait om het talent en om deze een podium te geven. De 16 jarige Vlaardingse Annabel Kalee besloot even geleden hieraan mee te doen en een filmpje te uploaden naar Giels Talentenjacht en ze viel op. Deze week kreeg ze een bijzonder telefoontje van het productieteam van Giels Talentenjacht met de uitnodiging om haar zelfgeschreven nummer live uit te voeren. Niet ergens tussen de schuifdeuren, maar op één van de grootste evenementen van het land: de Veed Awards in de Westergasfabriek in Amsterdam, voor een publiek van vele honderden jongeren.

Annabel heeft al eens eerder meegedaan aan een talentenjacht in de Kroepoekfabriek, in 2014. De finale van het zogeheten Vlaardings talent in de Kroepoekfabriek haalde ze nét niet. In de voorrondes oogstte ze echter veel lof bij jury en publiek. Over het nummer “Be yourself”, één van de nummers die ze vandaag speelt en zingt, zegt ze het volgende: ,,Ik wil graag aan iedereen meegeven dat wanneer je jezelf bent en jezelf kan zijn, je ook het gelukkigst bent’’.

De talentenjacht is begonnen met een aantal voorrondes om uiteindelijk een elftal over te houden. Het startte met een voorronde op YouTube waarin iedereen zijn of haar nummer kan uploaden. Uit de inzendingen wordt een top 100 geselecteerd en die gaan de Challenges in. Dit zijn opdrachten voor het schrijven van een song waarvoor de kandidaten in principe steeds een week de tijd krijgen. Hoe ver Annabel uiteindelijk zal komen is nog even afwachten. Vandaag pakt ze in ieder geval haar momentje mee.

Gerelateerd