Vlaardingse artiesten op benefiet kerstalbum

20-12-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN / DEN HAAG - Kerst: daar hoort natuurlijk muziek bij. Sommigen vinden hun heil in Wham! en Mariah Carey. Maar het ouderwets mooie Silent Night blijft ook, al is het maar één keer per jaar, een ontroerend lied. De Haagse zanger en gitarist Willem Bodhi besloot om deze en andere klassiekers op de plaat te zetten met als titel I Believe in Angels. Hij kreeg daarbij ook onverwachte hulp van twee Vlaardingse artiesten.

Willem Bodhi is een geziene artiest. Hij treedt veel op in de regio, had zelfs ooit een bescheiden hit op de radio. Je vindt hem vaak alleen op het podium, maar jamt er net zo makkelijk op los met zijn collega's. Eén daarvan was gitarist Marcel Pronk, die afgelopen zomer overleed aan kanker. Bodhi was er kapot van, en vond dat hij iets moest doen. Hij besloot een album te maken en dat op te dragen aan zijn muzikale vriend. Maar hoe?

Halverwege augustus zag Bodhi zijn kans schoon: vrouw en kinderen gingen met de schoonouders op een uitje, en hij had precies drie dagen het huis voor zichzelf. Hij bedacht zich geen moment en liet via Facebook weten dat hij achtergrondstemmen nodig had voor een kerstalbum. Zonder te weten wie er kwam, en of er iemand überhaupt kon zingen, ontving hij de mensen die zich aanmeldden stuk voor stuk in zijn Haagse huiskamer. Het werd uiteindelijk een koor van 16 stemmen sterk, onder de toepasselijke naam Angels of Summer.

Onder hen bevonden zich ook de Vlaardingse artiesten Look J. Boden en Evelien Leijtens. Boden is vooral bekend als fotograaf en Stadsdichter. Leijtens maakt op dit moment furore met het muzikale duo Sjors & Eef. Samen met de andere zangers en zangeressen deden zij belangeloos mee aan dit experiment. Het resultaat is het prachtige album I Believe in Angels, dat je zeker in huis moet hebben. Al was het maar omdat de opbrengst uit naam van Marcel Pronk geschonken wordt aan het KWF. Daarbovenop is het gewoon een ijzersterke plaat geworden, met een klinkend koor dat uit volle borst War is over, You are my Sunshine en We shall overcome meezingt. Boden mocht ook nog een Engelstalige tekstbijdrage leveren bij het nummer Stille Nacht / Silent Night.

Het album I Believe in Angels kost 15 euro (+ 2 euro verzending). Je kunt het nog vóór de kerst in huis hebben als je het formulier invult op http://willembodhi.nl/contact   (en anders heb je het alvast voor 2017). Namens het KWF bedankt!

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date