Vlaardingse Petrol brengt videoclip uit

11-06-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse band Petrol brengt volgende week een nieuwe single, inclusief videoclip uit. Op zaterdagavond 18 Juni wordt om 22.00 uur in BRLN Berlijn de videoclip voor het eerst vertoond, inclusief een optreden met het nieuwe materiaal van de band. Het nieuwe nummer “Gone” zal opzwepend en vrolijk zijn en een behoorlijke dosis funk bevatten.

Het is alweer een jaar geleden dat Petrol voor het laatst nieuwe muziek uitbracht. Op 30 mei 2015 werd een debuut-EP, waar 6 nummers op stonden, uitgebracht in De Kroepoekfabriek. Ondertussen is er in de band veel veranderd: De oude drummer heeft de band verlaten en na een lange zoektocht is een nieuwe drummer gevonden in Daan Wijnhorst. Onder invloed van de nieuwe drummer en het langer samen spelen is het geluid van de eerste EP verschoven naar meer uptempo en vrolijke nummers, met een hoge dosis pop en funk en wat invloeden uit jazz, rock en reggae. Dit eerste nummer wat Petrol nu uitbrengt wordt daar het eerste bewijs van.

De clip is hoofdzakelijk opgenomen in het nieuwe KC Kunstcaffé, de nieuwe koffiebar en kunstgelegenheid in het Monopole-gebouw in Schiedam. De oude bioscoopzaal van KC Kunstcaffé was de perfecte plek om de sfeer en inhoud van ‘Gone’ vast te leggen.

Petrol denkt dat deze clip-release ook meteen het startsignaal is voor een hoop nieuwe optredens en ander nieuw materiaal, zo zijn ze ondertussen alweer bezig met opnames voor nieuwe nummers.

Petrol bestaat uit: Emmie van Stijn – zang, Daan van der Vliet – gitaar, Richard Breevaart – toetsen, Luc van Leeuwen – bas en Daan Wijnhorst – Drums

Gerelateerd