Vliegende start voor Vlaardings theater

12-05-2018 Uit Redactie

Fotografie: Dik Nicolai

VLAARDINGEN - Precies drie weken na de start van de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen, kan de Stadsgehoorzaal een opvallend positieve tussentijdse balans opmaken. Met inmiddels zo’n 5000 verkochte kaarten op de teller, een toename van maar liefst 20% ten opzichte van vorig jaar, kan gesproken worden van een vliegende start van het nieuwe theaterseizoen.

Dat het programma vol grote namen zit, helpt ongetwijfeld mee aan het succes. Denk bijvoorbeeld aan Caro Emerald, Guido Weijers, Richard Groenendijk, Freek de Jonge, Romy Monteiro, Yentl & de Boer, Van der Laan & Woe en vele anderen! Maar ook nieuwe, spannende ontdekkingen als Zoutmus en Piepschuim krijgen een podium naast leuke festivals zoals het Stadsterras, Moestuin en het Openingsfestival met onder andere Maan!

 

Niet meer weg te denken

De Stadsgehoorzaal timmert vanaf de start van de pilotfase in 2015 hard én goed aan de weg. Dat blijkt wel uit de sterk toenemende cijfers de afgelopen jaren. Waar het eerste seizoen begon met zo’n 50 evenementen, is het programma van het komende seizoen – mede door het vertrouwen van de gemeente en enorme inzet van de stad – uitgegroeid tot ruim 90 voorstellingen en hetzelfde aantal aan evenementen. Ook weten steeds meer landelijke artiesten Vlaardingen te vinden om nieuwe voorstellingen te maken en uit te proberen. “Zo kunnen we vaak als eerste iets bijzonders laten zien aan de wereld” vertelt directeur Renske Verbeek trots. “Een goed voorbeeld is Caro Emerald, die in het Vlaardingse theater haar grote Engeland-tournee uitprobeert. Dat is onwijs uniek!”

 

Puntje van je stoel

“Het programma hebben we samen met publiek en partners uit de regio samengesteld en moet dus goed aansluiten op wat de regio wil. De Stadsgehoorzaal moet je op het puntje van je stoel laten zitten, laten huilen van het lachen, bekende namen bieden, maar ook prikkelen met vernieuwing”, vertelt Verbeek. Dit uitgebreide en diverse aanbod werkt een toenemende vraag bij de bezoeker in de hand. “Als je de kaartverkoop van de eerste week in 2015 vergelijkt met nu, zijn we explosief gestegen met bijna 600%!”

 

Veel nieuwe bezoekers

Wat ook opvalt, is dat er enorm veel nieuwe bezoekers naar het theater komen. 28% van de mensen die komen, komt voor de eerste keer. Een mooi voorbeeld van hoe het theater met een uitgebalanceerd programma aan bekendheid wint en een nieuwe doelgroep aanspreekt. Hoewel het seizoen nog niet is begonnen, is dus wel duidelijk dat het theater alvast een stap in de goede richting heeft gezet in haar doel om met de stad jaarlijks 200 goedbezochte evenementen te organiseren met ruim 50.000 bezoekers. Een mooi streven, want: het theater is van ons allemaal!

 

Bekijk het programma

Voor iedereen die de nieuwe programmabrochure niet heeft ontvangen, deze kan aangevraagd worden via info@stadsgehoorzaal.nl . Het nieuwe programma is uiteraard ook online te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl . Kaarten kunnen online gereserveerd worden en bij de theaterkassa aan de Schiedamseweg 51 (ook telefonisch via 010 4340500). De theaterkassa is geopend op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur, donderdagavond van 19:00 tot 21:00 en zaterdag van 14:00 uur tot 16:00 uur.

 

Gerelateerd