Volg The Passion live in De Windwijzer

13-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - vanavond om 20.30 uur is The Passion live op groot scherm te volgen in de Windwijzer. Samen kijken met jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk naar de live-uitzending van The Passion. Inloop vanaf 20.00 uur. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen. Entree is gratis.

De zevende editie van The Passion wordt dit jaar gehouden in Leeuwarden. De muzikale paasvertelling The Passion vertelt van een eeuwenoud verhaal, over het de laatste uren van het leven van Jezus, zijn sterven en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus (Dwight Dissels), Maria (Elske DeWall), Petrus (Omri Tindal), Judas (Roel van Velzen), Pilatus (Johnny Kraaijkkamp jr.), de verteller (Remco Veldhuis). De verslaggever(Kefah Allush) loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stand naar het centrale plein toe dragen.

Roel van Velzen over The Passion: ,,Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van Hem. The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.'' Muziek is in het verhaal de verbindende taal. De teksten van eigentijdse popsongs krijgen een nieuwe betekenis. Zo zingt Maria een lied van Liesbeth List: Heb het leven lief, met je ogen dicht of in het volle licht Hou van wie je ziet pak de liefde vast en verlies haar niet Heb het leven lief in de grijze nacht en als de morgen lacht Heb het leven lief en wees niet bang Wees maar niet bang, wees maar niet bang.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date