Volle bak bij Talk of the Town

23-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De eerste editie van Talk of the Town in 2018 in de Stadsgehoorzaal trok afgelopen vrijdag 19 januari weer een volle zaal mensen. Gasten waren onder andere burgemeester Jetten, Jan Rot, en Rob Mes. Ook was er ruim aandacht voor de activiteiten rondom de viering van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen, was er weer een Vlaardingse test (patat) en zat er natuurlijk een politicus op de Kruk.

Burgemeester Annemiek Jetten was te gast om terug te kijken op een jaar lang burgemeesterschap. In een vraaggesprek met presentator Tjerk van der Ende benadrukte zij dat ze, ondanks haar strikte manier van werken, er niet op uit is om evenementen de das om te doen. Maar dat het wel belangrijk is om de veiligheid voor de bezoekers zo goed mogelijk te waarborgen. Daarnaast maakte zij van de gelegenheid gebruik om alle Vlaardingers op te roepen om te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Het hele jaar door staan volop activiteiten gepland rondom de viering van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen Zo is er de mogelijkheid voor iedereen om eigen Middeleeuwse kledij te maken in het museum. Verder wordt er hard gewerkt aan een wandkleed over de Slag bij Vlaardingen en kunnen we in juni genieten van grootse evenementen als de nagespeelde veldslag in de Broekpolder en het muzikale Stadsspektakel in het centrum van de stad.
Bijzonder was het gesprek met Rob Mes, de cupido van LinkedIn, die maandelijks honderden werkzoekenden aan een baan helpt. Ondanks deze vrijwillige helpende hand die hij honderden mensen biedt, vindt hij het zelf niet meer dan “op een paar knopjes drukken” en vindt hij het niet meer dan normaal dat hij, na zijn werkzame leven, iets terug probeert te doen voor de maatschappij. Zo’n zelfde helpende hand biedt Pieter van Stein met zijn netwerkwandelingen. Werkzoekende vrouwen van 47 jaar en ouder neemt hij mee op wandeltochten om op deze manier tips uit te wisselen en een groter netwerk op te bouwen.

Jan Rot zong twee ontroerend mooie liedjes uit zijn show ‘Seks & Drugs & Rot & Roll’ en vertelde over hoe de show tot stand is gekomen (18 mei in de Stadsgehoorzaal) daarnaast is hij in maart te zien en horen als verteller bij zijn eigen hertaalde Mattheüs Passie, uitgevoerd door Tango Extremo.
Na ijs, ijzerkoekjes, kapsalons, pizza’s en afhaalchinezen werden ditmaal de Vlaardingse snackbars onder de loep genomen met de patattest. De jury, bestaande uit Cees Maree, Roxanne van Hasenbroek en ‘Vlaming’ Wim Staessens, was kritisch voor de patat uit Vlaardingen-centrum. De één was te zout, de ander te slap en zo was er op elk patatje wel wat aan te merken. Uiteindelijk is de conclusie dat je voor de beste patat in het centrum naar Bram Ladage moet. Maar voor de mayo moet je weer bij Harteveld zijn…

Een dubbele kruk dit keer: voormalig raadsleden Marco van Unen en Ben Trooster hebben een nieuwe partij opgericht: Beter Voor Vlaardingen (BVV). Ben Trooster, in het verleden als DJ actief onder de naam Ben van Vooren, liet weten dat het puur toevallig is dat de afkorting van zijn partij en zijn initialen overeen komen. “De naam is eigenlijk een variant op de partij Beter voor Dordt uit Dordrecht.” De heren hopen na de verkiezingen met 3 zetels de gemeenteraad te kunnen bestormen.

De avond werd samen gevat door stadsdichter Marjoleine van Aperen in een knap gedicht en Rick Mostert vertelde over zijn deelname aan het huiskamerfestival Muziek bij de Buren en leidde de avond muzikaal uit.
De volgende editie van Talk of the Town vindt plaats op vrijdag 16 maart. Dan, vijf dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen, brengt Talk of the Town een speciale verkiezingseditie van de talkshow.Gerelateerd