Volledige historische vloot uit Maassluis naar Rotterdam

28-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Een grote vloot van unieke historische Maassluise schepen neemt op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september deel aan de Wereldhavendagen in Rotterdam. Het is voor het eerst dat zo'n groot eskader uit de stad deelneemt aan het maritiem evenement. Op het 3e Katendrechtse Hoofd, nabij de ss Rotterdam, krijgen de schepen een mooie plek waar bezoekers de gerestaureerde vaartuigen kunnen bezichtigen en met verschillende kan zelfs een excursie gemaakt worden. De eerste stad aan de Waterweg laat in Rotterdam zien wat zij te bieden heeft. Ongeveer tien schepen van Stichting Sleepboothaven Maassluis als enkele andere bijzondere Maassluise schepen varen vrijdag 1 september rond 14.00 uur in een lange stoet naar het centrum van Rotterdam om aan de Wereldhavendagen deel te nemen. De schepen die meedoen aan het evenement zijn de stoomsleper Furie (1916), Bergingsvaartuig Bruinvisch (1937), museumschip Hudson (1939), sleepboot Delta (1946), havensleper Maassluis (1949),bergingsvaartuig Tonijn (1958), zeesleper Elbe (1959), Europoortsleper Steenbank (1960), Beurtvaarder Jansje (1900) en de Rigel (1942) van het Zeekadetkorps Maassluis. Laatstgenoemde zal niet aan het Katendrechtsehoofd liggen, maar voegt zich in de Rijnhaven bij de andere korpsen.

 

Rondvaarten

Uiteraard is het op zaterdag 2 en zondag 3 september ook mogelijk om een unieke rondvaart te maken. Voor €15,- per persoon (kinderen tot en met 12 jaar €7,50) kunnen bezoekers een schitterende tocht van anderhalf uur met de zeesleper Elbe of stoomsleper Furie over de Maas maken. Zo krijgen opvarenden een prachtig zicht op alle schepen die deelnemen aan de Wereldhavendagen. Tickets zijn te koop via www.wereldhavendagen.nl  Ook in het weekend zelf zijn er twee kassa's op het evenemententerrein aanwezig. Eén daarvan staat in de nabijheid van de ss Rotterdam.

 

Veerdienst

Het evenemententerrein van de Wereldhavendagen is erg groot. Maak daarom gebruik van de veerdienst. Die brengt je snel van noord naar zuid en terug. Wel zo makkelijk. Tickets zijn aan boord van de diensten verkrijgbaar. Prijs bedraagt €1,- per halte. Zo kan je bijvoorbeeld met de gele lijn van de veerdienst bij de SS Rotterdam, waar de Maassluise vloot ligt, opstappen en binnen een paar minuten bij Hotel New York of de Parkkade afstappen waar de schepen van onder andere de Koninklijke Marine liggen. Kijk voor alle routes op de website www.wereldhavendagen.nl Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date