Voorstelling ‘Binnen de Poorten 1943 - 1945’

22-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 4 mei wordt in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 om 21.00 uur de voorstelling ‘Binnen de Poorten 1943 - 1945’ gespeeld.

‘Binnen de Poorten’ vertelt het verhaal van Jules Schelvis, die op 1 juni 1943 samen met zijn vrouw Rachel en haar familie vanuit Westerbork naar Sobibor wordt gedeporteerd. Op een klein groepje mannen na, onder wie Schelvis, wordt iedereen direct na aankomst vergast. Gedurende twee jaar zwerft Schelvis van kamp naar kamp. De bevrijding volgt op 8 april 1945 in Zuid-Duitsland.

Het stuk is een mengvorm van spel en vertelling. Jiddische muziek speelt een belangrijke rol; de muziek versterkt het spelen en verwoordt soms wat niet te verwoorden is. Eric Borrias is sinds 1990 verhalenverteller. Zijn integere spel in Binnen de Poorten oogstte veel lof. In 2007 ontving Borrias de Rachel Borzykowskipenning uit handen van Jules Schelvis.

Spel: Eric Borrias; tekst en regie: Gerard Evers; muziek: Cees Swenne.

De voorstelling vindt plaats na de jaarlijkse dodenherdenking aan het Verploegh Chasséplein en is opgenomen in het programma van Theater na de Dam, waarin verspreid over heel Nederland na de nationale dodenherdenking op de Dam, meer dan 200 voorstellingen gespeeld worden (www.theaternadedam.nl) Kosten : een vrije gift na afloop.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date