Voskamp maakt beste tompouce van Vlaardingen

08-10-2018 Uit Redactie

Fotografie: Esther van Rij-Lissenberg

VLAARDINGEN - Meesterbakker Voskamp is de winnaar geworden van de Vlaardingse tompoucetest, gehouden in de lokale talkshow Talk of the Town. In de editie van vrijdag 5 oktober koos de vakjury, bestaande uit Cees Maree (’t Scheele Hoekje), Wim Groen (molenwinkel Aeolus) en Lennart de Ruiter (kok), een top 3 uit alle tompouces van de Vlaardingse bakkers. Verrassend genoeg werd de goedkope tompouce van de HEMA derde in de test, nipt achter Jan Boer Bakkerij. Voskamp had het ‘frisse totaalplaatje’ en werd overtuigend eerste.

Behalve de test, werden er tijdens de talkshow in de Stadsgehoorzaal diverse onderwerpen besproken. Wereldzeilkampioen in de RS500-klasse, Pim van Vugt, vertelde over zijn topprestatie en zijn doelen. De Vlaardinger gaat in een andere klasse zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Zomerspelen van 2020. De basis van het succes ligt bij watersportvereniging De Bommeer. Maar tegenwoordig vindt hij het windluwe Vlaardingen maar niks. Trainen doet hij vooral in Scheveningen.

D66-fractievoorzitter Koen Kegel nam plaats op de beruchte kruk, waar hij geconfronteerd werd met diverse stellingen en dilemma’s door presentator Tjerk van der Ende. Zo weten we dat hij de voorkeur geeft aan links (in plaats van rechts), het theater (i.p.v. museum) en meer groen (i.p.v. meer democratie). Op de vraag of hij niet een light-versie van GroenLinks is, liet hij doorschemeren dat hij vroeger veel twijfelde tussen D66 en GroenLinks. 

Andere politieke onderwerpen waren de aanleg van de Blankenburgtunnel. Neill Voorburg (raadslid GroenLinks) en Berend Potjer (statenlid GroenLinks) vertelden vooral over wat politiek gezien de gevolgen zijn van de aanleg. Zo doen zij er alles aan om als compensatie andere ‘groene’ voorstellen wel te realiseren. Ook kwam de integriteitsscan van de Vlaardingse raadsleden ter sprake. AD Rotterdams Dagblad-verslaggever Eric Oosterom nam de bezoekers mee in de afgelopen maanden en liet ons zien wat er allemaal fout ging bij de aanpak van de scan. Conclusie: we hebben er eigenlijk niet zo heel veel aan gehad. 

Verder waren er voorproefjes van de festivals Polderparade en Muziek bij de Buren (zondag 9 december). De eerstvolgende editie van Talk of the Town wordt gehouden op 25 januari 2019.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date