Vredesweek bij KADE40

14-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het thema van de Vredesweek, die duurt van 16 tot en met 25 september, is “Vrede Verbindt”. In het kader van de Vredesweek, met aandacht voor Vluchtelingen, organiseren KADE40 en Stichting Platform Ander Vlaardingen een kunstproject en een Vredesmarkt waarbij workshops worden aangeboden aan nieuwe Nederlanders, jongeren en volwassenen.

 

Workshops


Op maandag 19 september volgen enkele groepen van de taalcursus van Vluchtelingen Werk Vlaardingen en de VOS Internationale Schakelkas workshops schilderen, theater, dichten, rap en fotografie in KADE40. De gemaakte werken worden geëxposeerd in KADE40.

 

Vredesmarkt en expositie


Zaterdag 24 september is er een Vredesmarkt bij KADE40 met informatie- en verkoopstands van onder andere Amnesty, Vluchtelingenwerk en de Wereldwinkel. De Vredesmarkt wordt om 13.00 uur geopend door David de Beer, voormalig adviseur in post-conflict gebieden overal in de wereld. De werken die op 19 september tijdens de workshops zijn gemaakt, worden deze middag geëxposeerd en door de makers gepresenteerd. Daarnaast zijn er verschillende muziekoptredens van  rapper/dichter Alison Martis en koor De Colores en zijn er Fair Trade hapjes en drankjes verkrijgbaar. De markt duurt tot 15.30 uur.

De activiteiten in het kader van de Vredesweek zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date