Vrijwilligers gezocht voor ‘De Groene Luiken’

28-10-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aanloophuis ‘De Groene Luiken’ aan de Oosthavenkade 8 ontvangt al jaren gemiddeld zo’n 25 mensen per dag. Mensen zijn welkom voor koffie/thee, een praatje, een spelletje, het lezen van de krant. Zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers zijn erbij betrokken. Corona veranderde dat alles. Na sluiting, een logeerpartij bij De Windwijzer is het aanloophuis in het eigen pand weer open. 

Van de enthousiaste vrijwilligers is een groot deel op dit moment echter niet inzetbaar, omdat ze tot een risicogroep behoren. Daardoor is het aanloophuis op dit moment slechts twee van de zeven middagen in de week open. Om dit uit te kunnen breiden is het aanloophuis dan ook  dringend op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen die eens in de veertien dagen van 13.00 tot 16.00 uur koffie en thee willen verzorgen, een praatje willen maken en een luisterend oor kunnen bieden... het is van groot belang voor onze gasten en je wordt er zelf ook niet minder van! 

Natuurlijk wordt 'coronaproof' gewerkt: maximaal vijftien gasten op anderhalve meter afstand; naam en nummer noteren bij binnenkomst en handen desinfecteren, halverwege de middag even naar buiten om alles weer schoon te maken, een mondkapje bij lopen door de ruimte, voldoende ventilatie: Iedereen is daar inmiddels aan gewend. 

Een warm hart voor mensen, een open houding zonder vooroordelen, een korte cursus en dan aan de slag! Nadere informatie is te vinden op de website: www.degroeneluiken.nl. Stuur een mailtje naar info@degroeneluiken.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date