Wapengekletter bij opening familietentoonstelling

08-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Onder grote belangstelling is in Museum Vlaardingen op 6 april de familietentoonstelling Boer & Burcht geopend door wethouder Bert van Nieuwenhuizen. Hij was net begonnen met een mooi verhaal, toen de volwassenen en vooral de vele kinderen werden opgeschrikt: plotseling buitelden de beroemde graaf Dirk III en een boze schipper vechtend de museumtrap af. Keizer Karel en zijn vrouw waren gelukkig ook aanwezig, maar de keizer bleek vierkant achter de schipper (en vooral achter zijn eigen vrouw) te staan. Hij kondigde maatregelen tegen Dirk III aan en rest is geschiedenis - zoals de meeste dingen in het museum. De keizer stuurde een leger, maar dit werd door Dirk III verslagen in de Slag bij Vlaardingen en dat herdenken wij 1000 jaar later.

Boer & Burcht ging natuurlijk alsnog open. De kinderen kregen van de keizer een ridderslag en konden toen aan het werk met de bijzondere middeleeuwse spullen die zijn uitgestald en nagebouwd en natuurlijk met de mooie spelen die speciaal zijn gemaakt voor deze tentoonstelling. Verder kregen de kinderen een doe-boekje met verhalen en opdrachten over de Slag bij Vlaardingen.

De familietentoonstelling Boer en Burcht is te bezoeken tot en met 18 november 2018. De toegang voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Volwassenen betalen € 6,50,maar ter gelegenheid van dit bijzondere jaar is de toegang voor twee volwassenen € 10,18. Iedere bezoeker krijgt het doe-boekje cadeau.

Gerelateerd