Wat is er vandaag te doen in Vlaardingen?

02-06-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl  U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina en vandaag brengen we een aantal activiteiten nog eens extra onder uw aandacht.

Er is vandaag nog wel wat te doen, maar warm wordt het ook. Insmeren dus, en genoeg drinken is het advies.
 

Koopzondag

Op het Veerplein staan de kramen weer van de Luikse markt, de rommelmarkt waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is.

In het centrum zelf is het koopzondag, waarbij toch een behoorlijk aantal ondernemers gezamenlijk de deuren openen, op en rond het Liesveld. De eersten doen dat rond 12.00, maar om 13.00 uur heeft iedere ondernemer die meedoet de deur zeker wel open. Voor uw vakantieboeken, een paar nieuwe sneakers of dat zomerjurkje… En niet vergeten: parkeren is op zondag gratis op straat.

 

Stadswandeling Oostwijk

Zondagmiddag 2 juni staan de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen weer paraat voor een wandeling door historisch Vlaardingen. Deze keer wordt de Oostwijk aan gedaan. Deze wijk bestaat al sinds de 19e eeuw, en kent nog vele mooie en interessante plekjes. Uiteraard komt ook de geschiedenis van de Oostwijk uitgebreid aan bod.

Vertrek om 14.00 uur vanaf de Visbank (Westhavenplaats 37), waar de wandeling rond 16.00 uur weer eindigt. Deelname kost € 2,50. Deelnemers met een Rotterdampas of een Vlaardingse vrijwilligerspas krijgen 50% korting.

 

Teeuw en Opmeer exposeren in het Zonnehuis

VLAARDINGEN - Marijke Teeuw en Lia Opmeer exposeren in de Brasserie van het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Lia Opmeer toont een aantal afbeeldingen van filmsterren en haar oude liefde bloemen, vlinders en andere onderwerpen. Het werk van Marijke Teeuw is een weergave van de stad Rotterdam van vroeger en nu in stadsgezichten. De expositie is te zien van 27 mei tot 8 juli. Iedereen is van harte welkom.

 

Jongkind onderweg – an artist is born

Het jaar 2019 is het 200ste geboortejaar van de kunstenaar Johan Barthold Jongkind. In Museum is een kleine, unieke expositie te zien over het leven van Jongkind in Vlaardingen en Maassluis. Jongkind maakte veel schetsen en schilderijen van het landschap van Midden-Delfland en locaties aan de trekvaart in het bijzonder. Museum Vlaardingen toont 10 tot 15 schilderijen en etsen van Jongkind uit de omgeving van Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Overschie, verrijkt met historische attributen.100 Jaar luchtvaart in het Streekmuseum

In het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg is een nieuwe en heel bijzondere tentoonstelling ingericht: 100 jaar Luchtvaart in Nederland.

Bij deze tentoonstelling is museumdirecteur en de bekendste verzamelaar van Vlaardingen heel persoonlijk betrokken. Jan Anderson: ,,Als oorlogskind was ik gefascineerd door de luchtoorlog in de meidagen en de honderden bommenwerpers die boven ons huis in Den Haag vlogen. Toen in 1947 op Vliegveld Ypenburg de vliegshow ILSY* werd gehouden was ik verkocht. Ik zag de Spitfires vlak voor mij op de grasbaan en de parachutisten sprongen voor je neus uit de transporttoestellen. Ik ging alles verzamelen over de luchtvaart en specialiseerde mij later in het corresponderen met luchtvaartpioniers, die ik verzocht hun handtekening op een originele foto te plaatsen. Dit werd in de jaren vijftig mijn oudste collectie. Hiervan laten wij enige voorbeelden zien alsmede een vitrine met gedenkborden en tegels van de Indië-vluchten vanaf 1924. In 1934 won de Uiver, een gewoon KLM-passagiersvliegtuig met passagiers de prijs van de race naar Melbourne. Een aantal kranten, speldjes en een koperen souvenir getuigen hiervan. Van een in Vlaardingen wonende stewardess is wat materiaal te zien waaronder haar hoedje en opleidingslessen. Op een veiling kocht ik vorig jaar een collectie van 40 handtekeningen van KLM-piloten uit de jaren 30, door een voorganger van mij op Schiphol gescoord’’.

De tentoonstelling is te zien tot en met juli dit jaar iedere zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00 – 16.00 uur Kethelweg 50. De toegang is gratis.

 
 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date