Week van de alfabetisering in de bibliotheek

30-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De 15e editie van de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven (9 t/m 15 september) staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Doe ook mee! #SamenSterker. In Vlaardingen zijn zo'n 15.000 mensen met onvoldoende vaardigheden. Een aantal Vlaardingse organisaties organiseert verschillende activiteiten om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken.

Woensdagavond 11 september: LeesLust

Eén van de hoogtepunten in de Week van de Alfabetisering is op woensdag 11 september. Tussen 19.00-22.00 uur komen bekende en onbekende Vlaardingers naar de bibliotheek om over hun leeservaringen te vertellen en om 'LeesLust' te promoten. Aanwezig zijn: Wethouder Jacky Silos, Wethouder Sebastiaan Nieuwland, Wethouder Bart Bikkers, Nachtburgemeester Leo IJdo, de schrijver Alex Boogers en vele anderen.

Welk boek inspireerde de burgemeester, wat lazen bestuurders dat hun toekomst veranderde, wat inspireerde schrijvers om hun eigen boek te gaan schrijven en welk boek of taalbeleving was belangrijk in het leven van nieuwkomers of laaggeletterden? Kortom: Welk boek veranderde hun leven.

Durf, doe mee & vertel & inspireer anderen

Tijdens deze avond is er ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over inspirerende boeken en dat zal zeker bijdragen aan meer leesLust!

Waar en wanneer
· Adres: Waalstraat 100
· Wanneer: woensdag 11 september
· Tijd: 19.00 - 22.00 uur

Kosten
€ 2,50 voor leden/vrijwilligerspas | € 5,00 voor niet leden.

Aanmelden
· Via e-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl
· Bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen
· Telefonisch: 010-4343222 

Woensdagochtend 11 september: Start: Haak je aan?

Vind je het leuk om anderen te ontmoeten en om te breien, te haken of te borduren? En lijkt het je leuk om dat samen met anderen te doen? Schuif vrijblijvend aan om inspiratie op te doen, ideeën en patronen uit te wisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag te gaan.

Waar en wanneer
· Centrale bibliotheek, Waalstraat 100.
· Wekelijks vanaf 11 september op woensdag van 10.00 - 12.00 uur.
Toegang is gratis en aanmelden niet nodig. 

Over de Week van de Alfabetisering in Vlaardingen

De Bibliotheek Vlaardingen stelt, samen met een aantal partners, ook een gevarieerd programma voor deze week samen: een lunchbijeenkomst voor ambtenaren, Letters knutselen en de Dag van Taalvrijwilliger vol met workshops en presentaties, om een paar voorbeelden te noemen. Meer over de Week van de Alfabetisering zie: de website van de Bibliotheek Vlaardingen: www.bibliotheek.vlaardingen.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date