Categorieën

Service

Wervingsdag levert nieuwe vrijwilligers op

Wervingsdag levert nieuwe vrijwilligers op
Uit

Wervingsdag levert nieuwe vrijwilligers op

  • Redactie
  • 13-02-2017
  • Uit
Wervingsdag levert nieuwe vrijwilligers op
VLAARDINGEN - Zaterdag 11 februari werd er door tien erfgoed-organisaties in Vlaardingen een vrijwilligers informatie- en wervingsdag georganiseerd in Museumpaviljoen De Joon aan de Westhavenkade.  Aan tien tafeltjes werd aan belangstellenden informatie gegeven over talloze vacatures, die deze organisaties op cultuur-historisch gebied graag vervuld zouden zien door vrijwilligersinzet, om daarmee meer 'wachtende zaken' te kunnen realiseren.

De middag werd bezocht door zo'n 25 geïnteresseerden, en met een aantal van hen kon ook al een afspraak gemaakt worden. Anderen hebben een vervolgafspraak gemaakt en zullen mogelijk in de komende weken een introductie voor hun nieuwe hobby krijgen.

Bijzonder ook is dat de aanwezige organisaties tegen het sluitingsuur nog altijd hun standje volledig in tact hadden. ,,Meestal zijn kraampjes bij een vergelijkbare activiteit al opgeruimd, voordat het eindsignaal gegeven is’’, gaf Arie Ouwendijk (één van de vijf organisatoren) aan het einde te kennen. Maar het feit dat alle organisaties ook tussendoor de gelegenheid namen om met elkaar informatie uit te wisselen, is goed voor het gevoel  in de toekomst er niet alléén voor te staan.

Mensen die (wellicht vanwege de sneeuw) verzuimden om deze middag langs te komen, en graag nog geïnformeerd willen worden over een aantal vrijwilligersvacatures op het erfgoedgebied, kunnen altijd nog telefonisch contact opnemen met 0655 532 655 of  mailen naar [email protected] en worden dan graag verder geholpen naar de erfgoedbezigheid die het beste bij hun wensen aansluit.