Wethouder opent 'Stoere Boeren'

15-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Bart de Leede opende vrijdag 12 oktober de tentoonstelling Stoere boeren op het veen in Museum Vlaardingen. Daaraan vooraf waren er lezingen over de archeologische vondsten in Vlaardingen en bij het Blankenbrugtracé in het bijzonder. Ook de oudste wan van Nederland, gevonden in de Vlaardingse bodem, werd gepresenteerd.

In 2016 stuitten onderzoekers tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor het Blankenburgtracé op een middeleeuwse terp. Dat bleek het begin van een lange reeks interessante ontdekkingen te zijn. Onder de terp bevond zich namelijk een oude getijde-geul, die waarschijnlijk dateert uit de vroege ijzertijd (circa 800 tot 500 voor Chr.). Ook is bewijs gevonden van een boerderij uit de ijzertijd, en Romeinse dakleitjes. Daarnaast werd vastgesteld dat het gebied meer geteisterd werd door overstromingen dan tot nu toe bekend was.

Een aantal vondsten en bevindingen uit het archeologisch onderzoek, waaronder natuurlijk de oudste wan van Nederland, kunt u op de tentoonstelling 'Stoere boeren op het veen' bewonderen in Museum Vlaardingen. Met de opening van deze tentoonstelling gingen ook de Nationale Archeologiedagen in Vlaardingen van start.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date