Wie wordt de Junior Stadsdichter ?

30-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van de Poëzieweek heeft KADE40 in samenwerking met de Stadsdichter en de Bibliotheek Vlaardingen een gedichtenwedstrijd voor het basisonderwijs georganiseerd. Op woensdag 1 februari wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaar en nieuwe Stadsdichter Junior 2017 bekend gemaakt.

Met de gedichtenposterwedstrijd worden leerlingen en leerkrachten uitgedaagd een gedicht te schrijven en daar een mooi bijpassend kunstwerk te maken. Dit jaar was het thema ‘humor’. De werken zijn inmiddels beoordeeld door de jury, die dit jaar bestaat uit Stadsdichter Look J. Boden, Jolanda Verbraak (coördinator Educatie bij De Bibliotheek) en Robbert Roskam (student op Willem de Kooning en stagiair bij KADE40). Zij vormen een mooi geheel van poëzie, taal en beeldende kunstexperts.

Uit het juryberaad is een aantal genomineerde werken gekomen, een top 4 én een winnaar. De winnaar mag zich een jaar lang Stadsdichter Junior van Vlaardingen noemen.

De middag wordt geopend door wethouder Arnout Hoekstra. Vervolgens zal Mira Beckers, Stadsdichter Junior van 2016, het stokje aan de nieuwe Stadsdichter Junior overhandigen. Ook wordt door de genomineerden, onder leiding van Roel C. Verburg (‘de slechtste rapper van de straat’) een zelfgemaakte rap uitgevoerd.

De presentatie van de middag is in handen van Bo Dortland (13 jaar!), presenteertalent uit Vlaardingen. Het voordragen van gedichten wordt afgewisseld met presentaties van gevestigde talenten, zoals Quin Kempees. Stadsdichter Look J. Boden draagt een gedicht voor dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. De middag is gratis toegankelijk voor alle deelnemers en overige geïnteresseerden. Deze middag is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van het De Groot Fonds en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Alle ingezonden werken zijn tot en met 8 februari te zien en te lezen in een overzichtsexpositie in de centrale hal van KADE40.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date