Wie wordt de nieuwe Stadsdichter van Vlaardingen?

23-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Stadsdichter Look J. Boden mag nog zeker vier maanden blijven schrijven, maar hij kijkt al voorzichtig uit naar een opvolger. Taalfanaten met een hart voor de stad kunnen zich van hun beste kant laten zien in de Stadsdichterswedstrijd 2017. Wie de ambitie koestert om de nieuwe Stadsdichter van Vlaardingen te worden, kan alvast beginnen met schrijven. Met de organisatie van de Stadsdichterswedstrijd 2017 geeft de huidige Stadsdichter van Vlaardingen het startsein voor de zoektocht naar een waardige opvolger.

Deze Vlaardinger zal een verbintenis met de stad moeten hebben. ,,Maar de gedichten hoeven niet per definitie een lofdicht te zijn'', vertelt Boden. ,,Een observatie, een notitie, een hulde of een kritische noot: zolang het enig poëtisch gehalte in zich draagt, kan het allemaal geschreven worden.'' Het 'poëtisch gehalte' en alle andere voorwaarden (zie onder) worden getoetst door een vakjury, bestaande uit de Vlaardingse tekstschrijver Marleen Bos, de Rotterdamse dichter Miguel Santos en de Stadsdichter zelf. De organisatie is in handen van de Stichting Anders Kijken. Deze stichting realiseerde al diverse culturele projecten en evenementen, zoals de Pop-UP Galerie, de Vlaardingse Kunst- en Cultuurgids en recent ook de Open Ateliers. 

Voorwaarden


Aan de deelname van de Stadsdichterswedstrijd 2017 zijn enkele voorwaarden verbonden:
> Inzenden kan tot en met 31 december 2016, 00.00 uur
> Minimaal 2, maximaal 3 gedichten per deelnemer
> De vorm van het gedicht is vrij (dus het hoeft niet per se een sonnet, rondeel of limerick te zijn)
> De lengte van het gedicht is maximaal 28 regels inclusief eventuele witregels
> Het onderwerp is Vlaardingen
> Van een aankomend Stadsdichter verwachten wij taalkundig correct werk
> Creativiteit in taal is een pré
> De kandidaat is woonachtig in Vlaardingen 

De gedichten kunnen worden verstuurd naar wedstrijd@anderskijken.org of het postadres: Stadsdichterswedstrijd 2017, p/a 5e Industriestraat 27, 3133 EL Vlaardingen. De inzendingen worden door een wedstrijdsecretaris anoniem gemaakt. De jury krijgt derhalve pas na vaststelling van de puntenuitslag te weten van wie de inzendingen afkomstig zijn.

Gerelateerd