Wie zat in de Vlaardingse trapauto van ‘Kodak Piet’?

10-05-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - In Rotterdam zijn in de jaren vijftig en zestig vele kinderen in een Austin J40 trapauto bij diergaarde Blijdorp op de foto gegaan. Maar ook Vlaardingen had destijds zijn eigen straatfotograaf met een trapauto. Het was Piet van der Berg, ook wel ‘Kodak Piet’ genoemd. 

Van den Berg reed op zijn fiets, met de trapauto in een metalen karretje erachter, door de vissersstad. Hij zette in de jaren vijftig menig kind met en zonder de trotse ouders op de gevoelige plaat.

Vele negatieven van de foto’s van ‘Kodak Piet’ zijn gelukkig bewaard gebleven en zij geven een prachtig tijdsbeeld. Maar waar zijn de eigenaren van al die zwart/wit-afdrukken die hij van de kinderen maakte? Wie heeft er in zijn album nog een fotoafdruk uit zijn Vlaardingse kinderjaren?

DIG IT UP Galerie in Rotterdam is op zoek naar de chauffeurs van toen, hun fotoafdrukken en hun herinneringen aan de trapauto. In een expositie, die op zondag 24 juni opent, zal een selectie van de ingezonden foto’s op groot formaat te zien zijn, samen met foto’s die zijn gemaakt door de Rotterdamse evenknie van Van den Berg, straatfotograaf Humberto Randolfi. De Austin J40-trapauto van toen, een kinderversie van de werkelijk bestaande Austin A40, zal er ook zijn om de kleintjes van nu erin te laten plaatsnemen.

Hebt u een foto van uzelf in een trapauto en een verhaal erbij? Hebt u een foto van ‘Kodak Piet’ op zijn fiets met de trapauto erachter? Reageer dan naar trapauto@digitup.nl  en stuur een digitale versie van de foto mee. Of kom langs in DIG IT UP Galerie, Schiedamsedijk 62-A, Rotterdam, open op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zie voor meer informatie ook www.digitup.nl .Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date