Willem Jan Otten in De Windwijzer

13-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 16 februari om 20.00 uur is schrijver Willem Jan Otten te gast in De Windwijzer om over zijn werk te vertellen. Na afloop van zijn inleiding is er gelegenheid tot vragen stellen. Ook kan men zijn boeken kopen en laten signeren.

Willem Jan Otten is een veelzijdig schrijver romans, gedichten, toneelteksten, essays) en zijn werk is al vele malen bekroond. Zo won hij in 2005 de Libris literatuurprijs voor zijn roman Specht en zoon. Zijn oeuvre werd al in 1999 bekroond met de Constantijn Huygensprijs en in 2014 kreeg hij voor zijn beschouwend proza de P.C. Hooftprijs. In 1999 sloot Otten zich aan bij de rooms-katholieke kerk en sindsdien speelt het geloof een grote rol in zijn werk. Eén van zijn meest recente projecten is de vertaling van het boek ‘My bright abyss’ van de Amerikaan Christian Wiman. Wiman groeide op in een gelovig gezin, maar verloor zijn - geloof in de loop van zijn leven. Een ongeneeslijke ziekte en heel veel pijn wierpen hem terug op fundamentele vragen, ook geloofsvragen. Willem Jan Otten vertaalde dit indrukwekkende boek onder de titel ‘Mijn heldere afgrond’. Naast zijn eigen werk zal ook deze vertaling ter sprake komen. 

Kosten: € 10,- (inclusief een kopje koffie of thee) Aanmelden: via info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date