Wintermarkt bij volkstuinders Zuidbuurt

16-12-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 18 december van 14 uur tot 17 uur organiseert Volkstuinvereniging Zuidbuurt een sfeervolle Wintermarkt, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Op het nieuwe, door de volkstuinders met vereende krachten, zelf aangelegde Tolhuisplein en in de kantine ‘t Tolhuis zijn verschillende activiteiten.

Er is een proeverij van allerlei verschillende culturele hapjes. Familierecepten van Chinese, Turkse, Marokkaanse, Spaanse en Hollandse volkstuinders zijn te proeven. Evenals oer-Hollandse erwtensoep en Vlaardingse ijzerkoekjes die ter plekke gemaakt worden. De enige Vlaardingse rijdende Viskraam ‘Essies Verse Vis’ is bereid gevonden om een keer zijn kraam naar de Volkstuinvereniging te rijden. En voor de koukleumen zal er glühwein gemaakt worden op een gezellig houtvuur.

Volkstuinder en bloemist Hans zal een demonstratie ‘Kerstdecoraties maken’ geven. Hij is bekend van tv en doet op zijn eigen volkstuin bij Zuidbuurt inspiratie op voor zijn bijzondere bloemcreaties.

Tevens is er een intieme markt met antiek en zelfgemaakte producten. De dagbesteding van Stichting Samen Onder Eén Dak komt met keramiek en Stadslandbouw Van Ruytenburch met ingemaakte producten van de stadsakker, biologische zaden en bijzondere vogelhapjes zodat onze gevederde vrienden ook goed deze winter door kunnen komen.

Volkstuinvereniging Zuidbuurt is gelegen aan Zuidbuurtseweg 6.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date