Winterwandeling in de Broekpolder op 27 januari

21-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wat is de invloed van de winter op het leven in de Broekpolder? Heeft de storm van vorige week schade aangericht? En hoe houden de Schotse hooglanders zich in deze periode? Ook nu is er van alles te zien en beleven onder leiding van Broekpoldergidsen, die je alles vertellen over de ontwikkelingen in het gebied, de flora en de fauna; dat kan op zaterdag 27 januari 14.00 – 16.00 uur.

De start is bij de picknicktafels in het Klauterwoud en de kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee.
De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te doen in verband met mogelijke insecten, distels en de drassige bodem. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl . Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als je je niet aanmeldt kan het zijn dat je niet mee kunt.

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende zijn de winterwandeling op 25 februari en de voorjaarswandeling op 24 maart. Op 4 februari is er een themawandeling: Op zoek naar de grote grazers en op 10 februari staan de boomknoppen centraal.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl .

Gerelateerd