Zeldzaam mooi familieportret in Het Zeepaard

22-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Ray & Liz" vertoond van regisseur Richard Billingham met onder andere Justin Salinger en Ella Smith.

 
Het verhaal

De Brit Richard Billingham is een gelauwerd fotograaf, kunstenaar en docent. In zijn speelfilmdebuut Ray & Liz reconstrueert hij in subliem beeld en met wrange humor drie episodes uit de jeugd die hij doorbracht in de grauwe woonblokken buiten Birmingham. Ondanks alle armoede en troosteloosheid vindt hij compassie voor zijn naasten en schoonheid in zijn herinneringen. Billingham: “Deze film gaat over mijn familie. Mijn vader Raymond is alcoholist. Hij gaat niet graag naar buiten en drinkt meestal home brew. Mijn moeder Elizabeth drinkt niet, maar ze rookt de hele tijd. Ze houdt van huisdieren en snuisterijen. Ze trouwden in 1970 en vlak daarna werd ik geboren.” De film won de juryprijs van het filmfestival Locarno en de prijs voor Beste Experimentele Film van het Montreal Festival of New Cinema.

 

★★★★★ Trouw  
Ray & Liz is een film als een overval. Zeldzaam mooi.

★★★★ VPRO Cinema

Trefzekere regie en opvallend warm.

★★★★ NRC

Intiem, nietsontziend en teder portret.

 

Ray & Liz wordt vertoond op donderdag 25 april om 20.30 uur en op zondag 28 april om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.
Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date