Zeshonderd meter kunst

27-05-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De afgelopen weken is er hard gewerkt in het park om de White Wall, een 600 meter lange kunstinstallatie van beeldend kunstenaar Paco Dalmau op tijd af te krijgen. Het houten frame staat er inmiddels. Nu moeten alleen nog de canvasdoeken worden bevestigd.

Vandaag zal de White Wall worden geopend door de burgemeester van Schiedam, Cor Lamers, en wethouder van Cultuur in Vlaardingen, Arnout Hoekstra. Zij zullen als eersten hun creativiteit loslaten op de White Wall, waarna de White Wall open is voor iedereen!

 

Praktische informatie

De White Wall staat in het Prinses Beatrixpark in Schiedam, aan de kant van de ingang aan de Parkweg, tegenover voetbalclub RKSV Excelsior. Parkeren kan op de Parkweg / Sportpark Thurlede. Met de metro en tramlijn 21 en 24 uitstappen bij halte Parkweg.

De White Wall is vanaf 27 mei t/m 24 juni 2018 dagelijks te bezoeken tussen 12.00 – 17.00 uur (op de openingsdag 27 mei vanaf 13.00 uur).

 

Achtergrondinformatie

De White Wall staat symbool voor de Waterweg/Maas, die de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met elkaar verbindt. De inwoners van deze steden wordt gevraagd om de 600 meter lange witte muur te vullen met hun ideeën, gevoelens en gedachten. Dat kan door middel van schilderingen, tekeningen, gedichten, collages, enzovoorts. Wie zijn de inwoners? Wat betekent het om in een van deze steden te wonen? En op elke manier voelt men zich verbonden met de stad en met elkaar? Op www.whitewallproject.eu  vindt u nog meer informatie over het project.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date