Zin op zondag met Carel ter Linden

07-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 17 februari is Carel ter Linden te gast bij ‘Zin op Zondag’, het maandelijkse zondagmiddagprogramma voor zinzoekers in de Windwijzer. Carel ter Linden was predikant in de Haagse Kloosterkerk en vooral bekend als (informeel) hofpredikant van de koninklijke familie. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan. In De Windwijzer zal hij vooral vertellen over zijn laatste boek, ‘Bijbelse miniaturen’.

,,Ik zie mezelf als middelaar tussen traditie en nieuwere inzichten. Niet-gelovigen moeten ook geraakt worden en de verhalen kunnen begrijpen. Ze moeten zo overkomen dat iedereen voelt: dit is niet van vroeger, dit is van nu.'' (Carel ter Linden in Trouw, 30 september 2018). In ‘Bijbelse miniaturen’ gaat Carel ter Linden op zoek naar de verborgen boodschap in bijbelse verhalen. Het gaat steeds om unieke, niet-historische, bééldende verhalen met een verborgen wijsheid, erop gericht hoe wij mensen kunnen leren hoe met deze aarde en alle leven om te gaan. Dit erfgoed van een oud volk, Israël, is ook cultureel erfgoed en dus niet alleen het exclusieve bezit van de kerk, maar ook van onze samenleving. Hoe zorgen we ervoor dat de verhalen hoorbaar blijven? Carel ter Linden blijft vragen stellen en daagt ons daarmee uit om opnieuw na te denken over de bijbelse verhalen en de betekenis van het christendom voor de tijd waarin we leven.

Zin op zondag is van 15.00 - 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date