Zin op Zondag met Sieuwert Havenhoek

12-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 19 januari om 15.00 uur is in De Windwijzer Sieuwert Havenhoek te gast bij het zondagmiddagprogramma ‘Zin op Zondag’. 

Sieuwert Haverhoek is een Delfts ingenieur, die in de industrie heeft gewerkt als milieumanager en tot zijn pensioen als Lector Duurzaam Ondernemen. Hij is geïnteresseerd in theologie en filosofie en heeft een aantal onbekende werken van Tolstoj uit het Engels vertaald, waaronder ‘Wat ik geloof’. Over het gedachtengoed van Tolstoj houdt hij in het hele land interactieve voordrachten.

Over inspiratie door & spiritualiteit Tolstoj ‘Wat Ik Geloof’ was Tolstojs tweede boek, na ‘Mijn Biecht’, dat door de Russische overheid op aanraden van de Russisch Orthodoxe Kerk werd verboden. Op zich al een reden die nieuwsgierigheid wekt.

Na een existentiële crisis rond zijn vijftigste levensjaar keerde Tolstoj terug naar de kerk van zijn jeugd en begon de Bijbel weer te lezen. Hij was geschokt te zien dat van het vroege christendom slechts een machtig instituut restte met nadruk op uiterlijk vertoon, maar dat de leer van Christus nauwelijks in praktijk werd gebracht.

Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend. Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters. Zin op Zondag is van 15.00 - 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. Ook is er een boekentafel aanwezig. De bijeenkomst is gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Windwijzer vindt u aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date