Zin op Zondag in teken van Bob Dylan

12-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Windwijzer organiseert in de serie ‘Zin op Zondag’ op zondag 21 mei van 15.00 – 16.30 uur een bijeenkomst over de levenslust en levenszin in de songteksten van Bob Dylan. Kick Bras, schrijver van boeken over spiritualiteit, verdiepte zich in de ‘spirit’ van de teksten van Bob Dylan en schreef daarover het boekje ‘the answer is blowing in the wind’. Bart van Dorp zal liedteksten van Bob Dylan ten gehore brengen. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.

Bob Dylan kreeg verleden jaar de nobelprijs voor de literatuur. Deze maand wordt hij 76 jaar. De liedteksten van Bob Dylan raken jong en oud nog steeds en zijn van blijvende betekenis, ook in deze tijd. Wat maakt deze teksten ook nu nog zo bijzonder? De spiritualiteit van Bob Dylan gaat diep in op maatschappelijke vragen en persoonlijke levensvragen. Daarvan zingt hij tot op vandaag in zijn songs.

Terugkijkend op zijn leven, gaat Kick Bras na welke keuzes Bob Dylan op kruispunten in zijn leven maakt. Wat deed hem een vlammend protest horen? Wat zijn de waarden van het leven en hoe leef je daarnaar? Hoe ging hij om met zijn jood-zijn en wat leidde tot een ingrijpende religieuze verandering, zijn bekering tot het christendom? Wat is het levensmotto van Bob Dylan in een wereld vol verwarring? Hoe krijgen grote thema’s als leven en dood en de liefde een plaats in het leven van de 76-jarige? De songs hebben nog steeds een boodschap voor deze wereld. Bob Dylan lijkt ons met zijn songs een spiegel voor te houden: Welke keuzes maakt u / maken wij op kruispunten in het leven?

‘Zin op Zondag’ is bedoeld voor mensen die verlangend en op zoek zijn naar zin in hun bestaan. Vanouds is de zondag de dag waarop daarbij stil gestaan wordt. ‘Zin op Zondag’ wil deze mogelijkheid tot bezinning bieden aan mensen die daaraan behoefte hebben. Na afloop is gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder een glas wijn. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen. De bijeenkomsten zijn gratis.

Gerelateerd
Reacties