Zomermarkt en start nieuw seizoen Kindertuinen

22-08-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Er komen nog een paar zomerse dagen aan, en met een graad of 23 is het prachtig weer om op zaterdag 27 augustus naar een heerlijke Zomermarkt in Vlaardingen te gaan. Die wordt gehouden aan de Hofsingel 82, op het terrein van de Kindertuinen, vlak naast het Pannenkoekenhuis.

De organisatie is in handen van Kindertuinen Vlaardingen, in  samenwerking met MOM (Maaltijden op Maandag) , en beide zijn onderdeel van Stadslandbouw Van Ruytenburch. De toegang is gratis, het start om 11.00 uur en je kunt er terecht tot 15.00 uur. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om in één van de knusse hoekjes te genieten van een kopje koffie, thee of een sapje uit eigen tuin met iets lekkers daarbij. Ook zijn er vers gemaakte soepjes en andere hartige hapjes verkrijgbaar. Hiervoor wordt wel een vrijwillige donatie gevraagd, maar eenmaal geproefd van al dat lekkers is dat vast geen probleem. Ook zijn er, voor een klein prijsje, huisgemaakte potjes met ingemaakt fruit, groenten, ketchup of sapjes te koop. De aanwezige Hulptieners geven met plezier een rondleiding over het terrein en in de kas. De ingang is links voorbij het parkeerterrein bij het Pannenkoekenhuis ‘ Hof. 
 

Activiteiten en Kindertuinen voor verschillende leeftijden

Op de Zomermarkt zijn er vrijwilligers aanwezig, die betrokken zijn als begeleiders van de kindergroepen en hier graag informatie over geven. En dat zijn er inmiddels aardig wat:

· Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00-11.15 uur gaan de Tuinpeuters van 2,5-3 jaar op avontuur op het veilige terrein, samen met een ouder of andere verzorger. De eerste keer is op 6 september en het kost euro 2,00 per keer.

· Elke 1e zaterdag én dit jaar vanwege de grote belangstelling is er ook een tweede parallelgroep op de 3e zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur; Dan werken de Tuinkleuters 4-6 jaar aan het thema van die maand. De eerste keer gaat het over ‘water’ en de data zijn 3 en 17 september voor euro 2,00 per keer. 

· Natuurlijk is er ook weer een aanbod voor de Tuinkinderen 7-9 jaar. In drie blokken van 8 lessen (kosten euro 10,00 per seizoenblok). Op woensdag van 15.00-16.30 uur krijgen deze kinderen leuke doe-lessen met aandacht voor alle aspecten van de natuur. In de herfst, van 28 september t/m 23 november, staan ‘tuindieren’ centraal. In de winter, van 1 februari t/m 29 maart, is ‘verborgen leven’ de rode draad. In de lente, van 19 april t/m 21 juni, gaat het met name over ‘groenten, fruit en bloemen’. Anders dan bij de groepen voor peuters en kleuters is er géén les tijdens de vakanties.

· Tot slot worden ook de Tuintieners 10-13 jaar niet vergeten. Voor hen wordt er op zaterdag 29 oktober buiten (bij slecht weer in de kas) van 16.00-21.00 uur voor euro 10,00 een avond in Halloweenstijl georganiseerd, waarbij zijzelf een groot aandeel leveren aan de maaltijd met alles erop en eraan. In 2023 volgen nog drie workshops van 14.00-16.30 uur. Deze kosten euro 5,00 per keer en vinden plaats op zaterdag 11 februari, 22 april en 24 juni.

Deelname kan alleen na aanmelding via een e-mail aan kindertuinen@gmail.com onder vermelding van de gewenste leeftijdsgroep, voor- en achternaam kind, geboortedatum, naam contactpersoon en mobiel telefoonnummer waarop deze bereikbaar is. Een aanmelding wordt altijd bevestigd.               

 

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date