Zomerterras: avond met vele gezichten

31-08-2019 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Vandaag startte het derde en laatste weekend van het Zomerterras, met een programmering die uitstekend begon en ook weer prima eindigde. Tussen begin en einde was het wat wisselvallig.

Mr Man, de coverband van ‘eigen bodem’ trapte af en zanger Mynko van der Graaf, die we ook op het Zomerterras meegemaakt hebben bij Doe Maar Een Liedje  en eerder bij het Floyd Flowers Project in de Kroepoekfabriek liet horen waarom hij wat ons betreft één van de beste zangers in de regio is; spatzuiver en met veel passie.

Dat was niet helemaal het geval bij de band Banana Savannah. De zanger vertelde dat de band net terug was van een tour door onder meer Spanje, en wij vrezen dat hij daar al veel van zijn ‘kruit verschoten had’. Het klonk allemaal wat ‘magertjes’ en de ‘gilletjes’ tijdens de nummers konden dat niet verhullen. De muzikanten zelf waren overigens van een ‘belachelijk goed niveau’: goede bas, funky leadgitaar, prima drummer en dito toetsen. Daar lag het niet aan.

Beter bij stem was Sarah-Jane op het grote podium een uurtje eerder, maar daar ging het wat ons betreft ‘mis’ bij de afstelling van het geluid; het was de eerste keer in drie weken Zomerterras dat we niet echt dichtbij konden komen zonder oordopjes. De bas stond wel erg zwaar afgesteld, bijna pijnlijk en dat was iets wat Sarah-Jane zelf niet kon horen op het podium, waar ze technisch prima zong. Nou nog iets meer contact maken met het publiek.

Tussendoor was er ook nog de kinderdisco, ditmaal niet gekoppeld aan de zaterdagavonddisco voor volwassenen, hoewel die ook de tijd van hun leven hadden, achter de jongsten bij het kleine podium. Het begon een half uurtje later, maar dat was de kinderen ‘een zorg’. Zodra het begon was het allemaal prima!

Voor het beste optreden van de avond streden in onze ogen de band Banda Senderos met het theateroptreden van Tall Tales Company. Reggae en rappen bij Banda Senderos, een dj en twee zangers en dat ook nog eens rappend in het Duits: je verwacht het niet (ze komen als band wel uit Duitsland) en het was kwalitatief hoogstaand en spannend. Een uitstekende afsluiter van de avond!

De vier uitvoerenden van Tall Tales Company op hun beurt combineerden acrobatiek, moderne dans en circus door elkaar, wat prachtig theater opleverde; spannend, ontroerend, verrassend en vaak spectaculair. Deze vier spelers, Maartje Bonarius, Harm van der Laan, Joris de Jong en Hannah Lennox wonnen vanavond wat ons betreft ‘op punten’.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date