Zomerterras: druk, gezellig en De Likt steelt de show!

24-08-2019 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen, Marianne van Straten en Richard Sloot

VLAARDINGEN – Het was druk vanavond op het Zomerterras, maar het weer nodigde ook uit om naar het Oranjepark te komen en daar te genieten van muziek, theater en het ontmoeten van vrienden en bekenden.

De aftrap kwam van een tweetal uit Aruba, Aymar Torres en zijn percussionist, annex zanger van de tweede stem. Mooie bossanova, rumba, een bolero en meer Latijns- en Zuid Amerikaanse klanken. Goed uitgevoerd en prima om in de juiste stemming te komen. Daarna Bourbon Avenue dat we eerder met southern soul koppelden, maar waar we in de praktijk nog wat meer moderne blues in hoorden en we dachten erbij aan Alquin of Cuby + Blizzards. Met een drummer die ook de zang voor zijn rekening nam, en het zijn niet de minste groepen waar dat ook plaatsvond: Genesis met Phil Collins en The Eagles waarbij Don Henley nogal eens de leadpartijen voor zijn rekening nam. De drummer van Bourbon Avenue deed het in ieder geval ook prima.

Het was een programma voor elk wat wils, maar niet alles voor de doorsnee smaak en Dragonfruit behoorde tot die categorie. Hiphop en soul en nogal wat techno, maar voortkabbelen deed het niet. Zangeres Danique van der Vlugt wist de spanning op een goede manier in het optreden te houden samen met haar drie andere bandleden.

Tussendoor weer theater van Enge Buren, die aanstaand seizoen avondvullend in de Stadsgehoorzaal staan. Een trio dat snel contact legde met het publiek, herkenbare muzieknummers verrassend ombouwde en dat naar meer smaakte; want in een half uur op een veld blijft het moeilijk om een definitieve indruk te krijgen.

Met z’n tweeën achter en voor een batterij synthesizers en andere elektronische ‘speeltjes’ het publiek ruim een half uur vermaken blijft moeilijk, wat we bij Playground Zer0 meemaakten. Veel bassen en beats maar echt spannend werd het niet wat ons betreft. Het duo moet nog wat meer contact leren leggen met het publiek om er een echt feestje van te maken en na een half uur ‘handjes in de lucht’ was het gedaan op het kleine podium.

Klapper van de avond was terecht De Likt en frontman Jordy Dijkshoorn werd enthousiast onthaald als de verloren zoon; immers, hij had een groot deel van zijn jeugd in Vlaardingen doorgebracht. Een beetje zenuwachtig was hij wel, zo zeiden bronnen achter de schermen, maar daar was niks van te merken en alles klopte aan het optreden: de teksten, de samenwerking van de groepsleden, de muziek en de beats. Kortom, weer een uitstekende afsluiter van het Zomerterras vanavond! Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date