Zomerterras: een virtuoze middag!

18-08-2019 Uit Redactie

Fotografie: Marianne van Straten, Richard Sloot en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Vandaag was de afsluiting van het eerste weekend van het Zomerterras en die stond wat ons betreft in het teken van virtuoze optredens. Dat begon al om 12:15 uur bij het kleine podium waar vrijwel alle zitplaatsen, terecht, bezet waren met liefhebbers van klassiek en jazz. Het trio “The Ghost, The King and I” trapte af met een combinatie van Thelonious Monk, Bach, Debussy, Gershwin en nog wat reuzen die een geheel eigen ‘behandeling’ kregen van de drie: pianist, gitarist en bassist. Drie musici die hun instrumenten perfect beheersten, meesters waren in het samenspel en misschien nog meer in hun jazz-klassieke improvisaties. Kortom, Een muzikale traktatie die zijn weerga niet kende en gelukkig een keer geboekt voor het Zomerterras.

Overigens kwam de zoon van pianist Rob van Bavel, Sebastiaan, later die middag terug op het kleine podium met een deel van de cast van New York Round Midnight. Het Zomerterras werd daarbij door zangeres Deborah Carter omgetoverd in een jazzclub, waarbij wederom op onnavolgbaar virtuoze wijze een groot aantal jazz standards voor het voetlicht werden gebracht. Genieten geblazen!

Tussen vader en zoon Van Bavel was er op het veld Zorachka, een folkloristische dans- en muziekgroep uit Minsk in Wit Rusland. Wat doe je als jongere als je opgroeit in Minsk en er is daar geen ‘klap te beleven’? Dan stort je je in het traditionele dansen in traditionele kledij en reis je Europa door! Zo zal het niet zijn gegaan, maar het contrast tussen de groepsleden in hun dagelijkse kloffie en hun kostuums was vrij groot. Als publiek werd je teruggeworpen in tijden van vroeger, en het was best wel leuk, eigenlijk erg leuk om mee te maken.

Daarna weer theater van Mobil & Casier met (een deel van hun programma) B.V. Natuur. Theater met een missie, want het ging hier om de teloorgang van onze wereld en wat daar aan te doen. Deze vonden we wat lastig, want het duurde nogal voordat we in de gaten kregen waar het verhaal heen ging. Acrobatesk, grappig van tijd tot tijd, en in ieder geval vernuftig vorm gegeven. Maar theater op een veld blijft lastig en we misten de vaart enigszins.

Tenslotte Malando, ofwel Danny Malando, de kleinzoon van oprichter van het orkest Arie Maasland. Een virtuoos einde van een mooie middag met veel weemoedige, maar ook blije klanken. Geen vol bezet orkest,maar de oorspronkelijke vijfpersoonsbezetting. Die overigens wel raad wist met het Grote podium.

Op het hele veld tenslotte was er voor de jongsten die wat minder gecharmeerd waren van het muziekprogramma en het theater weer van alles te doen. Kortom, er was voor (vrijwel) elk wat wils en een geslaagd einde van het eerste weekend Zomerterras.  En voor wie er niet bij kon zijn, of wie nog eens terug wil kijken, hebben we de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date