Zomerterras: Feestje!

17-08-2019 Uit Redactie

Fotografie: Marianne van Straten, Richard Sloot en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het zou droog blijven maar halverwege de dag veranderden de voorspellingen. En zo regende het toch nog op de eerste dag van het Zomerterras, editie 2019. Maar niet voortdurend en veel bezoekers lieten zich ook niet door het enigszins natte weer weerhouden om te komen. Kortom, het was best wel druk in de loop van de avond in het Oranjepark en met name de muzikale acts zorgden voor een enthousiaste feeststemming.

Voor Joost Wander was het lastig om als eerste om 18:00 uur af te trappen, zeker omdat het toen nog rustig was, maar hij deed het prima. Wander mocht ook nog eens verkassen voor zijn tweede set om 19:00 uur naar het kleine podium waar hij zichzelf en gitaar drooghield.

Tussendoor het theater van Piepschuim met (een deel van hun programma) Goed Gebekt; inventief en qua teksten was het geniaal goed.

Daarna Shoebills en The Magnetics maar dé verrassing van de avond was Zep & Friends op het kleine podium om 21:30 uur! Negentien jaar, twee meter lang en een muzikaal vernuft waar je ‘u’ tegen zegt; met dansers, zang en opzwepende ritmes had het publiek geen aanmoediging nodig, ‘Zep’ zelf verkleinde de afstand met het publiek door zijn muziek maar ook door samen met dat publiek de hekken dicht bij het podium te zetten waardoor het publiek tegen dat podium aan kon komen.

Heel bijzonder was dat Zep’s vader vervolgens de avond afsloot als bandlid en zanger van de Bazzookas. Ska tot je er bij neerviel, van het dansen dan, en de sfeer was niet stuk te krijgen. Maar voor ons was misschien wel ongemerkt de zoon de vader al gepasseerd in uitstraling, muzikaliteit en performance. Zep & Friends hadden ook op het Grote podium prima uit de voeten gekund!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date