Zomerterras: Kerk en Theater

01-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Op de laatste dag van het Zomerterras is er vandaag om half elf het Kerkterras. Het lijkt droog te blijven dus op het grote veld in het Oranjepark staan de stoelen klaar. Direct daarna is er 12:00 Klassiek op het kleine podium en het UITterras met theater start om 13:00.

Kerkterras


Thema van de viering:  ‘Je bent niet alleen’. Met medewerking van een begeleidingsband van de Kerk van de Nazarener en de Vlaardingen Band van het Leger des Heils Vlaardingen o.l.v. Wim Naujoks en het voor deze dienst gevormde kerkterraskoor onder leiding van Jaap van Toor mee en bovenal iedereen die van harte meezingt.

Deze openluchtkerkdienst wordt vorm gegeven door de Protestantse Gemeente te Vlaardingen, deelgemeenschap Willibrord te Vlaardingen van de Goede Herderparochie (Pax Christikerk en H. Lucaskerk) van de Rooms-Katholieke kerk, de Volle Evangelie Gemeente Vlaardingen, Kerk van de Nazarener Vlaardingen, Remonstranten te Vlaardingen en het Leger des Heils Vlaardingen.

 

Klassiek: Tocar


De mannen van Tocar zijn alle vier door de wol geverfde musici. Accordeonist Rik Cornelissen (1984) speelde onder meer met Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal en Ben van den Dungen. De pianist van Tocar, Wim Warman (1969), werkte onder meer met Carel Kraayenhof, Martin Verdonk, Yo-Yo Ma en is de vaste arrangeur voor Tango Extremo. Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José Koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA). Enrique Firpi (1962), drums, werkte met Deborah J. Carter, Randal Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira. De individuele zoektocht van accordeonist Rik Cornelissen binnen de jazz, gecombineerd met de tango- en latin benadering van pianist Wim Warman, de zingende solo’s van bassist Taco Nieuwenhuizen en de subtiele en ijzersterke groove van drummer Enrique Firpi maken van Tocar een unieke en spannende band.

"Tocar" (Spaans) betekent aanraken, voelen, hanteren, contact maken, geluid maken, spelen ... de muziek van Tocar gaat over de vreugde van het leven en sensualiteit. Muziek die je verleidt en je raakt met de opwinding van het onbekende, de wens om te ontspannen en tegelijkertijd spannende ervaringen op te doen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je tijdens het reizen voelt. Een warmte die je omarmt en een briesje dat je streelt.

Tocar vertoont een muzikale openheid en het blijft muzikale grenzen verkennen en overschrijden: tango, latin, jazz ... Tocar is geïnspireerd op muziek van Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar gemengd, net als het mengen van kruiden en specerijen in een exotisch gerecht.


Rik Cornelissen | accordeon

Wim Warman | piano

Taco Nieuwenhuizen | bass

Enrique Firpi | drums

Plaats: Kleine podium / Tijd: 12:00

 

UITterras


Het UITterras is een samenwerking tussen de Stadsgehoorzaal, de Kroepoekfabriek, Museum Vlaardingen, KADE40 en het Zomerterras. Vanaf 13:00 kunt u over het hele terrein verspreid genieten van allerlei voorstellingen die u komend theaterseizoen op de Vlaardingse podia te zien en te genieten zijn. Om 13:00 start Doornroosje op het kleine podium en verder zijn er onder meer Gerard Cox, Alderliefste, het Vlaardings Musical Gezelschap en nog heel veel artiesten en voorstellingen meer.

Het volledige programma vindt u hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date