Zomerterras: Oh moeder wat was het heet (maar wel leuk!)

25-08-2019 Uit Redactie

Fotografie: Richard Sloot, Marianne van Straten en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Zonovergoten, met een temperatuur van bijna 30 graden, was het vanmiddag misschien wel iets te warm om op het veld voor het grote podium op het Zomerterras te staan. Bij de optredens van de Wannebiezz en Bonnie St. Claire was het desondanks behoorlijk druk en de organisatie had allerlei maatregelen genomen om de hitte te doorstaan. Zo was water onbeperkt voorradig en gratis, en liepen er aardig wat vrijwilligers van het Rode Kruis rond die de bezoekers in de gaten hielden en zonodig snel konden ingrijpen.

Om 12:15 uur startte de dag met het Zweedse trio KAJA, dat putte uit klassiek, volksmuziek en nog meer muzikale stijlen en dat omgezet had in eigen composities. Fantastisch spel en ook nog eens een prestatie van formaat van de organisatie om deze internationaal vermaarde groep naar het Zomerterras te halen. De Zweedse musici trakteerden daarnaast ook nog eens op Zweedse kaneelbroodjes tijdens het concert. Daarna theater van Theatergroep Koek en Ei dat wat later begon en langer doorging dan gepland maar toch wel spannend en grappig was, en op een warm veld de aandacht voor een uurtje vasthouden is ook een behoorlijke prestatie.

Daarna de Wannebiezz die 'de boel' goed op gang kregen, maar wel een klein beetje met de rem erop speelden; wat wil je ook met dertig graden! Tussen twee sets door Bonnie St. Claire die eerder vorig jaar al op het Haring en Bierfeest op de haven optrad en dat nog eens dunnetjes overdeed in het Oranjepark. Nachtburgemeester Leo IJdo mocht ook nog even figureren tijdens Dokter Bernard als de gelijknamige dokter en de echt hoge noten in de nummers waren voor het publiek. Dat mocht de pret niet drukken, want al tikt ze in november de 70 jaar aan, Bonnie is nog steeds populair.

We kunnen terugkijken op een geslaagd tweede weekend van de twintigste editie van het Zomerterras, druk bezocht en vrijwel vlekkeloos verlopen. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date