Zomerterras: programma 13 augustus

13-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ook vandaag is het weer een prima dag voor het Zomerterras. Zon en wolken wisselen elkaar weliswaar af, maar het zal overwegend droog blijven. Wat kunt u zoal verwachten ? Alles op een rijtje:
 

Matangi Kwartet

'Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig'. Het Matangi Quartet herkent zich helemaal in deze regelmatig terugkerende typeringen. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van de nieuwe generatie klassieke musici. Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossoverprojecten en trad onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van 't Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, trompettist Eric Vloeimans, jazzpianist Michiel Braam en DJ Kypski. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd - van Haydn tot Adès - met nieuw élan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet slechts om één ding: het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

Aanvang: 12:15 uur. Locatie: Kleine podium

 
Philip, Hofman & Boone

René Philip, Jan Hofman en John Boone hebben een gezamenlijke geschiedenis in Jack in the Box, een coverband die in de jaren 90 enorm populair was in Rotterdam en omstreken. In 2013 startte deze rasmuzikanten  het trio "trio Die Ken Ik" waarmee ze ook covers speelden.

Eind 2014 zijn ze onder de naam 'Philip, Hofman en Boone' gestart met eigen geschreven Nederlandstalige liedjes. Deze voeren zij uit in een stijl die soms wat buiten de lijntjes kleurt en -ook mede door de harmonieuze samenzang- nieuwsgierig maakt naar meer.

Het trio zal worden bijgestaan door Richard de Raad en Anton de Bruin.

Aanvang: 13:00 uur. Locatie: Kleine podium

 

Wijnproeverij Esporao

De regio Alentejo in centraal Portugal kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivenrassen staan aan de basis van zeer verleidelijke wijnen. Op het landgoed van Esporao bevindt zich een moderne winery waarbij de nieuwste inzichten worden gekoppeld aan de voor deze regio klassieke wijze van wijnbereiding. De grote inspirator op dit gebied is wijnmaker David Baverstock. Esporao is een van de meest toonaangevende wijnhuizen in Portugal. Jaarlijks ontvangen zij 50.000 bezoekers die kennismaken met dit unieke bedrijf.

Aanvang: 13:30 uur. Locatie: Speciaalbieren- en wijnenterras

 

Fiesta Hollandia - Wannebiezz en vrienden

Een Zomerterras zonder de Wannebiezz is inmiddels bijna ondenkbaar. Sinds 2010 staat deze Feelgood band jaarlijks op het gezelligste evenement van Vlaardingen en omstreken. Maar telkens weer in een andere vorm; klein, GROOT, akoestisch, in het rollebollebos, zaterdags of op een vrijdagavond.

Deze editie vullen zij ook weer op verrassende wijze in. Zij zullen de rode draad zijn op eerste Hollandse Middag Festival met de titel: Fiesta Hollandia. Onder het genot van een biertje (of frisje) en lekkere snack (of patatje) happen en meezingen met diverse Nederlandstalige artiesten.

De Wannebiezz openen en sluiten deze ouderwets gezellige middag, daartussen wordt het muzikale feest compleet gemaakt door De Havenzangers (o.a. 's Nachts Na Tweeën) en niemand minder dan Koos Alberts (o.a. Ik Verscheurde Je Foto). Dat belooft een gevarieerd meezing festijn te worden van 14:30 tot 17:00.

Aanvang: 14:30 uur. Locatie: Grote podium

Gerelateerd