Zomerterras: programma 5 augustus

04-08-2016 Uit Redactie

Fotografie: Ries Rich

VLAARDINGEN – Morgen gaat het leukste feestje van Vlaardingen weer van start en wij zijn er helemaal klaar voor ! We zetten het programma alvast even voor u op een rijtje:

The Suspenders


Deze twee broers hebben hun jarenlange droom in de zomer van 2015 eindelijk verwezenlijkt: samen op pad als een akoestisch duo. Jaar 1 was een vliegende start met optredens door de gehele regio. Van kroeg naar theater, van achtertuin tot woonkamer, overal stelen zij de harten van het publiek. Neem jezelf niet te serieus is hun motto en dat werkt aanstekelijk. Maak wat meer lol in je leven en vergeet even alles. Daar zorgen deze strak geklede mannen voor! Net als vorig jaar zullen zij ook dit jaar het Zomerterras openen tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Aanvang: 17:00 uur ; Locatie: Terras

 

Fan-Attic!


Toen vorig jaar, na 10 jaar lief en leed gedeeld te hebben, de bassist besloot te stoppen met actief muziek maken leek de band ten dode opgeschreven. Een dolenthousiaste beginnende bassist en vriend van de band, wilde fungeren als AED en waagde de sprong in het diepe. Na iets meer dan een half jaar is Fan-Attic! weer klaar om het podium te bestormen. Tijdens een optreden neemt de band je mee op een muzikale tijdreis, waarbij muziek van nu en 'gouwe ouwe' met een hoog meezing- en meeswinggehalte elkaar in rap tempo afwisselen.

Aanvang: 18:00 uur en 19:00 uur; Locatie: Kleine podium

 

Friends of the Family


Friends of the Family is de naam die zeven samengeraapte muzikanten ooit aan hun Haags-/Rotterdams folkcollectief gaven, maar kan inmiddels gerust een tegen levensstijl aangrenzende beweging genoemd worden. De tijd waarin de elfmansformatie in spé hun eerste shows in no-time uit de grond ‘moest’ stampen lijkt een eeuwigheid geleden. Ondanks dat dit de laatste maanden van 2012 betreft. Beïnvloed door met name de Amerikaanse en Engelse folkscene reist het gezelschap stad en land af om de in het hart gesloten vrijheid op het publiek te doen overslaan.

Aanvang: 20:00 uur;  Locatie: Grote podium

 

Bolt & The Swamp People


Waarom zou je moeten kiezen tussen een onstuitbare kracht en een onbeweeglijk object? Het Rotterdamse Bolt & The Swamp People overrompelt de luisteraar als een bliksemstoot, om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Verknocht aan pure rootsliedjes in de trant van The Band, CCR en Sam Cooke, maar dan met de dwingende cadans van een locomotief.

Bas van Holt, Levi Vis, Rafael Schwiddessen en Rowan de Vos zijn een onvervalste working ensemble: ieder bandlid omarmt een gelijke rol op zowel het podium als in de studio. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan. 

Bolt & The Swamp People sleutelt momenteel aan het eerste album. De reeds uitgebrachte verzamel-EP Bolt Demo Sound Collection licht alvast een mooi tipje van de sluier. De drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen blijft in de tussentijd onverminderd.

Aanvang: 21:00 uur; Locatie: Kleine podium

 

De Vaart


Krijgt De Vaart Vlaardingen weer plat met hun spectaculaire muziekshow? De zes rasvlaardingers zijn allang geen gewoon bandje meer. Eerder presenteren een muzikale rollercoaster, die van smartlap naar powerrock gaat en van tranentrekker naar glamrock. Een feestelijkere start van het Zomerterras kunnen wij ons niet voorstellen. Who needs Memphis Maniacs, Band Zonder Banaan of de Zingenende Fresia’s? Wij hebben de Vaart.

Even een leuk weetje is dat de Vaart aangevuld wordt met de bekendste saxofonist van Vlaardingen en de achterhoek Jan de Ligt! Jan is de vroegere saxofonist van Normaal.

Aanvang: 22:30 uur;  Locatie: Grote podium

Gerelateerd