Zomerterras: programma 5 augustus

05-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het Zomerterras is gisteren gestart met veel zon. Vandaag blijft het overwegend droog, met een kleine kans op een bui. Geen reden om thuis te blijven dus. Wat kun je vandaag verwachten in het Oranjepark/ 't Hof ?


Yes Darling

Soloartiesten Fifi Fantastic (Miekiefire), Gigi Marvelous (Mink Quispel) en Mama Gorgeous (Delouise) tonen samen hun fabuleuze stemmen en karakters in Yes Darling. Ze bewerken onverwachte popliedjes voor ukulele, casio, gitaar en driestemmig zang en bevragen daarmee de liefde, zichzelf en het publiek.

Aanvang: 18:30 uur en 19:30 uur. Locatie: Terras


Crowjane

De Vlaardings-Schiedamse band CrowJane is een powertrio bestaande uit Corvin Keurhorst (zang/gitaar), Sean Jeronimus (drums) en René den Toom (bas). Voor diegenen die al wat langer in de regionale muziekscene meelopen klinkt de naam CrowJane wellicht bekend. De band speelde tussen 2006 en 2009 op zo'n beetje elk muziekpodium in de regio, deed diverse radio-optredens en leverde twee goed ontvangen EP's af (Small Tragedies in 2006, Humano in 2008), waarna de muzikale koek op leek...leek, want in 2015 begon het bloed weer te kruipen waar het niet gaan kan, voor een succesvol reünie concert. De heren wilden weer spelen. En zo geschiedde. Met haar typerende intense mix van rauwe southern rock en hoekige postpunk keert CrowJane terug op het podium. Heel erg geschikt voor liefhebbers van Hickey Underworld, Triggerfinger, Foo Fighters en Interpol.

Aanvang: 19:00 uur en 20:00 uur. Locatie: Kleine podium

 

Captain Peacock

"Zou het niet leuk zijn om écht leuke liedjes uit onze jeugd te gaan spelen die je regelmatig op de radio hoort maar bijna nooit live?" Dat was de vraag die werd gesteld en het antwoord was: "Ja, goed plan!" Dat hield in dat  Agnes (bas/zang),  Frits (drums) en  René en Michel (gitaren/toetsen/zang) op zoek gingen naar nummers van eind jaren '70 tot midden jaren '80. Precies de periode dat Captain Peacock de afdeling damesondergoed en herenkleding van Grace Bros. draaiende moest houden in de comedy "Are You Being Served?" dus een bandnaam was snel gevonden.

Een aantal nummers wordt redelijk origineel gehouden en andere worden flink verbouwd of samengevoegd tot medleys. Dat levert een originele set op met heel herkenbare muziek en evenveel verrassende wendingen.

Aanvang: 20:30 uur. Locatie: Grote podium

 

Traudes

Traudes is een 7-koppige formatie bestaande uit muzikanten die elkaar hebben ontmoet op het Haarlemse Conservatorium. De band zoekt met hun muziek de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop waarin zanglijnen gecombineerd worden met pure rap. Funkinvloeden zijn aanwezig en een goede dosis energie staan centraal. Verwacht een strakke beat, sterke teksten, pakkende muziek en een overtuigende live-show.

Aanvang: 21:30 uur. Locatie: Kleine podium

 

Kraak & Smaak

Kraak & Smaak draait sinds hun debuutalbum "Boogie Angst" volop mee in de nationale en internationale live scene. Ze zijn al jaren een gerenommeerde internationale naam die menig club of festival aan gort speelt. Geen grijze, gezichtsloze laptop-show maar een full on live band met drums, bas, toetsen, dj en live vocals. Op het Zomerterras stonden ze meer dan 10 jaar geleden als beginnende act (toen nog met Ro Krom op drums). Inmiddels is Kraak & Smaak Live een live-act die internationaal niet meer weg te denken is. Een spetterende show vol muzikale dansbaarheid terug op het Zomerterras.

Aanvang: 22:30 uur. Locatie: Grote podium

Gerelateerd