Zomerterras programma vrijdag 12 augustus

12-08-2016 Uit Redactie

Les freres Smith

VLAARDINGEN – Overtuigend zomer wordt het ook vandaag niet - er is veel bewolking – maar in vergelijking met de 14 graden van donderdag wordt het vandaag toch echt een mooi dagje voor het Zomerterras. Het wordt 22 graden en het blijft droog! Wij zetten het programma van vandaag even voor u op een rijtje.

Richard Buitelaar


Richards teksten zijn rauw, maar bieden ruimte voor hoop. Hij voert de luisteraar mee op een reis langs duistere plekken met hoge bergen en diepe dalen. Zijn stem is dan weer luid, dan weer ingetogen, zonder aan intensiteit in te boeten. Hij is een singer songwriter pur sang. Geboren om te vertellen brengt hij zijn publiek in betovering met lange uithalen afgewisseld door momenten van betrekkelijke stilte. De stilte is relatief, want schreeuwt de luisteraar toe en moedigt hem aan om verder te luisteren.

Aanvang 17.00 uur, locatie terras.

Fishbank


Fishbank speelt rock! In de stijl van Stereophonics, The Black Keys, Queens Of The Stone Age, Foo Fighters, Triggerfinger, The Subways, Kings Of Leon, etc… Fishbank wisselt stevige rocknummers af met de wat rustigere. Bekende artiesten met de -wellicht- wat minder bekende. Maar in al de nummers zit een duidelijke constante factor.... het plezier en de overgave waarmee ze gebracht worden! Knappe jongen die zijn hoofd stil kan houden als de scheurende gitaren, strakke ritmes en die heerlijke stem door de speakers knallen.

Aanvang 18.00 uur, locatie kleine podium.

CQMD


CQMD staat voor Ceux Qui Marchent Debout (degenen die rechtop lopen). Het zevenkoppige collectief komt uit Parijs en speelt in een ongebruikelijke bezetting: twee percussionisten, een funkende banjo en een blazerssectie met sousafoon in plaats van een bas (net als bij The Roots vandaag).

Aanvang 19.00 en 21.00 uur, locatie kleine podium.

Proc Ne Band


De Proc Ne Band is een countryband uit Morovska Trebova in Tsjechië. Dit is de Vriendenstad van Vlaardingen. Het is heel leuk dat we nu ook muzikaal met onze Tsjechische vrienden kunnen kennismaken.

Aanvang 20.00 uurLocatie grote podium.

Les freres Smith


Al meer dan 10 jaar toert dit Parijse twaalftal met veel succes en energie door Europa. De groep werkte onder meer samen met Tony Allen, Kokolo en Oghene Kologbo. Hun geluid kenmerkt zich door een strakke groove met jazzy erupties en soulvolle vocalen. Nu eens dampend en stampend, voortgestuwd door een uitgebreide ritme- en blazerssectie, dan weer meer laid-back funky, maar altijd swingend. Naast afrobeat, afrosoul en afrofunk verwerkt de groep ook andere Afrikaanse invloeden in hun repertoire, zoals Ethiopische ritmes. Les Frères Smith heeft meer dan tien jaar de tijd gehad om hun muzikale arsenaal te oliën en met chirurgische precisie aan te scherpen, en dat hoor je!

Aanvang 22.30, locatie grote podium.

Gerelateerd