Zomerterras: tot over een jaar !

22-08-2016 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Erik Meijer en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De laatste dag van het Zomerterras editie 2016 werd gisteren ingeluid met regen. Eerder was afgelopen vrijdagavond ook al een hoosbui gevallen, maar dat leidde niet tot het afzeggen van programmaonderdelen. Het Matangi Kwartet, dat op zondag om 12.00 uur het spits zou afbijten moest helaas geannuleerd worden. Totdat de regen zo’n beetje rond 13.30 uur stopte was het stil in het Oranjepark, maar nadat de zon doorbrak werd het toch gezellig druk.

Terwijl de kinderen zich vermaakten bij Circus Hannes & Co, de knutseltafels van Un1ek, het schminken en het haarvlechten, luisterden de wat ouderen naar een optreden van Delouise, a.k.a. Wies Peeters, die in haar voormalige winkel in Schiedam alle tijd had om verschillende nummers voor haar album “Lay Low” te schrijven. Wij zijn blij dat de winkel in onder meer tweedehands kleding niet liep: Nederland is een fantastische singer-songwriter rijker, met een heel eigen stemgeluid. Dat Delouise met ‘z’n tweeën’ op het podium stond (gitarist erbij) maakte de vertolking van muziek en teksten nog rijker.

The Cool Quest sloot de dag en het Zomerterras af, een waardig einde. Op de eigen website omschrijven zij hun muziek niet of nauwelijks, en hier en daar wordt wat ze brengen aangeduid als een combinatie van funk, pop en hiphop. Ze staan in ieder geval in de belangstelling van DWDD en 3FM, hebben een redelijk volle agenda en al zo’n 120 shows in binnen- en buitenland ‘gedaan’. Muzikaal klopte elke noot en tekst en wie ze op het gratis Zomerterras gemist heeft zal waarschijnlijk aardig wat geld voor een kaartje moeten neertellen een volgende keer; deze groep gaat vast internationaal naam maken!  Wij vonden vooral de funk erg ‘lekker’.

Nu is het weer een jaar wachten, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Bekijk de foto's
Gerelateerd