Zomerterras: vrijdag 10 augustus

10-08-2018 Uit Redactie

DIona Fox & Her Ragdolls.

VLAARDINGEN - Vanavond gaat het Zomerterras 2018 van start. Drie weekenden lang muziek, theater, eten, drinken en goed gezelschap in het Oranjepark. Vlaardingen24 laat dagelijks weten wat er te beleven is, te beginnen met deze openingsdag.

The Given Horse


18.30 en 19.30 uur op het terras: Twee olijke Groningers, een scherpe pen, een bak lef en een gitaar is alles wat je nodig hebt om succesvol te kunnen zijn. The Given Horse maakt muziek, maar is ook breder dan dat. The Given Horse is een multidisciplinair duo dat ook de camera niet schuwt. Zo zijn als straatartiest en zonder voorbereidingen door de VS getrokken, gingen ze de uitdaging om in een maand zo beroemd mogelijk te worden in Japan en waren ze al meermaals te bewonderen op de nationale tv bij DWDD en ZappLive. In de kern is The Given Horse een akoestisch duo. Met zowel covers als eigen nummers vermaken ze het publiek. Het haalt herinneringen naar boven van Acda & de Munnik, maar dit duo is toch net een stukje stoerder.

Stenchtown


19.00 en 20.00 uur op het kleine podium: Wat je van dichtbij haalt, kan ook lekker zijn. Dat bewijst Stenchtown. De Vlaardingers spelen als sinds 1998 hun kenmerkende, mellow mix van reggae en ska. Dat doen ze met eigen nummers, maar net zo lief verbouwen ze een bekende rock- of pophit tot een Jamaicaans festijn met een eigen randje. Er zal dus ook genoeg herkenbaars voorbij gaan komen. Hoe dan ook, met vier vocalisten in de groep kan je altijd verrast worden.

Mr. Weazley


20.30 uur op het grote podium: Mr. Weazley belooft een hele spannende combinatie van hiphop, afrobeat en reggae. Benjamin Thode, geboren Curaçaoënaar, woont sinds zijn elfde in Nederland en zoals velen raakte hij al snel in de ban van hiphop. Zo trad hij als MC op in clubs en was één van de leadzangers van de reggae-crossoverband Leeways. Die band doet het meer dan aardig: in 2017 sleepte Leeways de prestigieuze Grote Prijs van Nederland in de wacht. De honger was echter niet gestild. Datzelfde jaar startte hij zijn soloproject onder de naam Mr. Weazley. Deze band barst van de liefde voor de exotische afrobeatmuziek. Daarin hoor je duidelijk de tropische wortels in terug die je doen denken aan de witte stranden van Curaçao. Hoewel de band nog piepjong is, worden de singles goed ontvangen en schijnt de zon voor deze energieke groep!

Ike the Bike


doorlopend straattheater: Twee onhandige superheldinnen komen op hun ingenieuze 4 meter hoge vliegfiets de wereld redden. De Babes vliegen op Ike the Bike ver boven de hoofden van het publiek en speuren de omgeving af naar mensen die hulp nodig hebben.

Diona Fox & her Ragdolls


21.30 uur op het kleine podium: Bestaat er zoiets als een polderversie van Amy Winehouse? Jazeker! En ze gaat schuil onder de naam Diona Fox. De schone Rotterdamse heeft een diepe voorliefde voor (neo)soul, jazz en pop. Gecombineerd met een wereldklasse band en wat rauwigheid ontstaat er een broeierig en sexy geluid dat ook invloeden herbergt van bijvoorbeeld Ella Fitzgerald, Carmen McRae en Billie Holiday. Haar ‘Ragdolls’ zijn een klasse apart. Gitaarvirtuoos Roy de Rijke is een echte jazzman, met ferme wortels in de zigeunerjazz. Op bas treffen we stadsgenoot Remus Aussen. Remus is één van Nederlands betere bassisten en zijn prachtige baslijnen worden gespeeld op zowel contrabas als de ‘gewone’ elektrische basgitaar. Kers op de taart is Lodewijk Bles. Met zijn klassieke achtergrond op de drums gaat hij geen muzikale uitdaging uit de weg en verzorgt hij de ultieme finesse bij Diona Fox & her Ragdolls. De band timmert flink aan de weg en speelt inmiddels al meer dan negentig shows per jaar. Een must-see voor liefhebbers van Amy Winehouse, Django Reinhardt en 60’s soul.

Puerto Candelaria


22.30 uur op het grote podium: Puerto Candelaria weet hoe je een feestje bouwt. De Colombianen uit Medellín verzorgen met hun muziek een reis langs de gezichten van Colombia. Soms erg feestelijk, soms wat gevoeliger, maar altijd voorzien van humor. De muziek staat stijf van cumbia, een genre dat invloeden van de salsa en ska mengt met traditionele Latijns-Amerikaanse muziek. Na 70+ landen, komen ze nu naar het Zomerterras!

Gerelateerd