Zomerterras zaterdag 24 augustus

24-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Het tweede weekend Zomerterras vervolgt vandaag onder zonnige omstandigheden. Neem een goed humeur en factor 30 mee en je bent helemaal klaar voor een fantastische dag. Er valt in ieder geval ook vandaag weer van alles te beleven: een overzicht!

14.00 uur: Seniorenmiddag - terug in de tijd!

De stichting Sjaak Foundation organiseert wederom een gezellige, muzikale middag op het terrein van het Zomerterras in het Oranjepark in Vlaardingen. Terug in de Tijd, inmiddels een begrip tijdens het festival. In samenwerking met Rita Young zijn weer diverse artiesten benaderd om voor de senioren van Vlaardingen (en naar we weten : ook van ver daarbuiten) op te komen treden. Dit jaar staan Dave Dekker, Laura Ross en het aanstormend talent John Paul Chacon op het podium. Als afsluiter is niemand minder dan Lee Towers bereid gevonden om naar Vlaardingen te komen! Uiteraard zal onze Rita Young de middag presenteren. Als opwarmer zullen de Vlaardingse Haringkoppen aanwezig zijn. Natuurlijk zullen de schalen met kaas en worst niet ontbreken! Uiteraard is de toegang gratis!

18.00 en 19.00 uur: The Legendary Orchestra Of Love

The Legendary Orchestra Of Love is trio dat aanstekelijke gitaarmuziek en rock ‘n roll maakt, voorzien van absurde maar vermakelijke verhalen. De showmannen, gestoken in nostalgische outfit, komt op het Zomerterras een semi-akoestische set spelen op het terras. De Rotterdamse nuchterheid druipt er vanaf. Dikke Mike, Vlugge Japie en Sjaak Slagman timmert aan de weg sinds 2016, brachten twee EP’s uit en 2019 is het jaar van de debuutplaat ‘The Whole Ball o’ Wax’. Een lekker feestelijk geheel voor de retro- en gitaarliefhebber!

18.30 en 19.30 uur: Magic Moon

Magic Moon doet je denken aan vintage winkeltjes, moshpits en verrassingen. Voor fans van muziek uit de jaren ‘60, psychedelische pop en rock en bands als Deep Purple, DeWolff en The Doors. Meerstemmige zang, fuzzy gitaartjes en natuurlijk een orgel. De heren van Magic Moon hebben er inmiddels al flink wat kilometers op zitten, ondanks ze ‘nog maar’ één EP uit hebben. Dat betekent dat we te maken hebben een onontdekte parel. Let op onze woorden: deze jongens gaan een zonnige toekomt tegemoet!

20.30 uur: Rumbaristas

De ‘mestizo new style’ band rond de Spaanse-Aragonese rumbero Willy Fuego (Amparanoia, La Kinky Beat), de Frans-Siciliaans-Poolse multi-instrumentalist Thomas Morzewski (Orchestre International du Vetex) en het spitse avantgarde Think of One-duo Roel Poriau (drums, percussie) en Thomas de Smet (bas) wil daarmee mensen glimlachend doen heupwiegen tussen Borgerhout, Barcelona, Catania en Calais. ‘Rumbaristas’ is eigenlijk het resultaat van een toevallige ontmoeting in de repetitieruimte van La Petite Fabriek in het voorjaar van 2016 in Doornik. De Aragonese rumbero Willy Fuego was er op residentie met enkele muzikanten van Amparo Sánchez, terwijl Roel Poriau en Thomas Morzewski er nog een glas kwamen drinken na een concert met hun Orchestre International du Vetex. In de beste underground-latino traditie werd er tot de vroege uurtjes samengespeeld. “We vonden het echt interessant om zien hoe dicht de ‘rumba catalana’ van Willy Fuego aanleunde bij de meer Centraal-Europese invloeden waar wij vaak uit putten”, vertelt Thomas Morzewski “Die latino leefwereld waarin Willy zit, is voor ons echt interessant”, aldus nog Poriau. “Vooral ook wanneer je die linkt aan andere invloeden waar wij de voorbije jaren meer mee bezig waren, zij het met Think of One, Antwerp Gypsy Ska of mijn percussie- en productiewerk voor Vetex.

21.30 uur: Samora

Deze jonge, schone Surinaamse is de nieuwe sensatie in de reggae. Met vuur, een te gekke stem en een tomeloze energie in combinatie met haar vrolijke uitstraling pakt ze elk publiek in. In haar reggae flirt ze met soul, funk, dancehall en pop en zoekt ze regelmatig de randjes op. Live wordt ze bijgestaan door een ervaren band. Het debuutalbum ‘Moengo’ is een plaat waar ze trots op kan zijn en waar wij op het Zomerterras de voetjes op los mogen gooien.

22.30 uur: Broken Brass Ensemble

Deze band blaast je omver. Letterlijk: deze groep bestaat namelijk uit blazers! Het collectief brengt een onwijs energieke show waarin eigen nummers gespeeld worden en bekende nummers een BBE-make-over krijgen. Hun meest recente plaat ‘With A Vengeance’ staat bol van de verwijzingen naar echte nineties-actiefilms: snelheid, ontploffingen, overdreven karakters en meer. Op het album wordt driftig geëxperimenteerd met overdrive en andere effectpedalen. Dat het resultaat er mag wezen, dat is duidelijk; we hebben de band tenslotte uitgenodigd! Of veel anderen ook overtuigd zijn van Broken Brass Ensemble? En of, de band heeft meer dan 500 shows in zalen en op festivals door heel Europa gedaan. Dit moet je gezien hebben!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date