Zomerterras: zondag 12 augustus

12-08-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De zondagen op het Zomerterras zijn altijd bijzonder. Zeker als er zoals vandaag een heerlijk zonnetje bijkomt is het aangenaam toeven op het festivalterrein. Met een wijnproeverij, jazz, klassiek en tal van activiteiten voor kinderen is het echt een middag voor het hele gezin.

Zomerterras kinderen


doorlopend: Er is weer een bomvol programma voor alle Zomerterras Kinderen. Jongleren met Circus Hannes&Co, knutselen, schilderen, knippen en plakken met het crea-team van UN1EK, zandtaarten bakken in de zandbak, haarvlechten met b-creative en meehelpen aan een grote kunstinstallatie voor exotische vogels. Ook is er iedere zondag een leuke familietheatervoorstelling. Met ook een creatief doe-programma voor de hele familie. Samen met kunstenaar Cees Eykelenboom de bouwstenen beschilderen, beplakken en knutselen om tot een kunstzinnige installatie te komen die dienst doet als vreemde vogelpension voor exotische vogels.

Job Hubatka


12.15 uur op het kleine podium: Job Hubatka (bariton) is een veelzijdig zanger. Hij vertolkte rollen in diverse klassieke opera’s (Purcell, Salieri, Donizetti, Rossini, Strauss). Ook schuwt hij het moderne werk niet en werkte mee aan de uitvoering van moderne componisten. Dit najaar schittert Hubatka in een nieuwe voorstelling van Ulrike Quade Company (Dorian Gray). Luc Blommers (pianist) trad onder andere op als solist in het pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel in de Beurs van Berlage. Naast kamermuziek heeft Luc veel ervaring als begeleider en repetitor, zoals bij het Nederlands Kamerkoor, waar hij ook werkte met Nikolaus Harnoncourt. Behalve piano studeerde Luc rechten, economie en theologie. Job en Luc vormen al lang een zang-piano-duo. Voor dit zomerterrasconcert hebben we dit duo een carte blanche gegeven en gevraagd een leuk programma samen te stellen waarin de bekende en minder bekende muziek voor zang en voor piano uit de 19de eeuw langs zal komen.

Theatergroep Hilaria


13.15 uur op het veld: Met een mobiel bassin en schuimrubberen dolfijnen trekken theatermakers Rob en Rob door het land met een wervelende dierenshow. In het mobiele bassin komen dolfijnen, vissen, pinguïns en orka’s voor de ogen van het publiek tot leven. Een geestige, eigenzinnige slapstickvoorstelling voor de hele familie.

Wijnproeverij


vanaf 13.30 uur op het speciaalbieren en wijnenterras: Op zondagmiddag (vanaf 13:30) is er weer een wijnproeverij! Het concept is veranderd (veel meer do-it-yourself), de wijnen blijven onveranderd heerlijk en bijzonder. Hoe werkt het? Per proeverij krijgt u zes (!) wijnen in proefglazen mee op een handig plateau. Daarbij krijgt u grissini, een proefformulier en een uitgebreide omschrijving van de wijnen. Een feest voor alle zintuigen!

Droog5


14.00 uur op het kleine podium: Een werelds, jazzy ensemble dat vooral eigen composities speelt. Op het scherpst van de snede tussen jazz en wereldmuziek, mét een toefje klassiek Een ware wereldse cross-over! De leden van DROOG5, deels van Vlaardingse bodem, schrijven allemaal en spelen elkaars composities. Uniek hierin is het spel tussen cello en sopraansax.

De Nazaten


16.00 uur op het grote podium: De Nazaten is een al lang bestaand Surinaams-Nederlandse gezelschap die – naar eigen zeggen – bastaardmuziek maken. Een heerlijk ratjetoe van harmonie en ritme uit Surinaamse en Nederlandse contreien. Muziek van fanfarekorpsen en blaaskapellen zoals die gespeeld op de betere afterparties, diep in de nacht, en waar de dansbaarheid en broederschap hoog in het vaandel staan. Ongeacht je afkomst en achtergrond.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date